Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostbasket investeert in datacenters

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 12 december 2008 08:03 uur

Hostbasket, het hostingbedrijf binnen de Telenet Groep, investeert in nieuwe datacenter capaciteit om aan de groeiende vraag van gehoste software diensten te voldoen. Zij bouwt haar nieuw datacentrum in Mechelen op de terreinen van Telenet.

In het datacenter worden initieel 40 racks in gebruik genomen, die later verder kunnen aangevuld worden. Mechelen is de derde locatie waar Hostbasket een datacenter heeft, naast Lochristi en Diegem (in samenwerking met LCL). Daarnaast investeert Hostbasket ook in bijkomende capaciteit in het bestaande datacenter in Lochristi. Het gaat in totaal om 64 nieuwe racks, waardoor er ongeveer 1500 extra servers kunnen geplaatst worden.

De groei zit volgens een woordvoerder van Hostbasket in de toenemende vraag van Hosted SaaS-diensten (Software as a Service). Hierdoor hoeven bedrijven niet meer te investeren in dure hardware, licenties en het beheer en onderhoud van de servers en applicaties, maar betalen zij een vast bedrag per maand of medewerker voor het gebruik van deze software. Goedlopende voorbeelden zijn Hosted Exchange en Hosted Sharepoint.

“De financiële crisis verplicht bedrijven na te denken over productiviteitsverhoging van hun werknemers, zonder risicovolle investeringen. Gehoste toepassingen, tegen een vaste maandelijkse prijs per gebruiker, bieden daarbij de ideale oplossing.”, vertelt Bert Van Pottelberghe, Sales & Marketing Director van Hostbasket.

Bijna een jaar geleden werd bekend gemaakt dat Hostbasket voor 5 miljoen euro werd overgenoemen door Telenet. Hostbasket is opgericht in 2000 en had vorig jaar een jaaromzet die gelijk lag aan de overnamesom: 5 miljoen euro.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.