Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VMware stelt gerust: software blijft technologie-onafhankelijk

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2015 08:00 uur

Voor wie deze week niet onder een steen heeft geleefd, is het geen nieuws: Dell gaat EMC overnemen. De impact is enorm. Veel datacenters en hosters maken gebruiken van beide merken. Dell doet het bijzonder goed als leverancier van computing power in menig datacenter, EMC is hofleverancier van storage en backupproducten. Maar EMC heeft nog iets anders in haar portfolio, een product dat in nagenoeg alle datacenters terug is te vinden. VMware, de onbetwiste marktleider in virtualisatie. Ook VMware gaat over in de handen van Michael Dell. Dat zorgde voor nogal wat opwinding.

Zoveel opwinding dat Dell het nodig achtte om een en ander toe te lichten tijdens VMworld Europe in Barcelona. Michael Dell zelf, de toekomstige CEO van de moloch die ontstaat na de fusie, sprak het publiek toe via een videoboodschap. Er gaat niets veranderen aan VMware, aldus Dell. VMware blijft een zelfstandige organisatie en belangrijker: zonder zogeheten lock-ins. VMware zal niet worden verbonden aan uitsluitend Dell of EMC, de virtualisatiesoftware blijft agnostisch ten opzichte van de bare metal-layer en de storage.

Volgens VMware kan dat ook niet anders. Bovendien stelt het bedrijf dat dezelfde zorgen al bestonden toen VMware door EMC werd ingelijfd. Juist daarna maakte het bedrijf een enorme groei door, zij het ook door samenwerkingen met EMC in bijvoorbeeld VCE waarvan de vBlocks en vxBlocks zijn gebouwd op EMC-foundation. Belangrijke partner binnen die samenwerking is echter ook Cisco dat haar UCS-blades en Nexus-switches in de converged infra heeft ondergebracht. VMware zelf verwacht door de fusie met Dell nog verder te kunnen groeien, maar wel als zelfstandig, beursgenoteerd bedrijf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.