Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft verlaagt opslagcapaciteit OneDrive rigoureus voor nieuwe én bestaande klanten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 november 2015 10:00 uur

Een opvallende stap van Microsoft. Klanten van de online opslagdienst OneDrive kunnen binnenkort fors minder data opslaan dan voorheen. De beperking geldt niet alleen voor nieuwe maar ook voor bestaande klanten. Betalende klanten die nu nog onbeperkt data kunnen opslaan kunnen straks nog maar 1TB opslaan terwijl de gratis dienst wordt beperkt tot 5GB opslagcapaciteit in plaats van de huidige 15GB.

Als verklaring voor de rigoureuze verlaging van de opslagcapaciteit die gebruikers kunnen gebruiken stelt Microsoft dat sommige gebruikers maar liefst 75TB aan data opslaan bij OneDrive. Het gaat dan bijvoorbeeld om complete filmcollecties of tv opnames. Om er voor te zorgen dat de dienst niet wordt misbruikt voor extreme online backups wordt de maximale opslagcapaciteit voor betalende gebruikers beperkt tot 1TB.

Deze stap is nog wel te begrijpen, maar wat opvallend is, is dat de mogelijkheid om 100GB of 200GB opslagcapaciteit te gebruiken ook wordt vervangen door een nieuwe dienst om voor 1,99 dollar per maand 50GB opslagcapaciteit te gebruiken. Ook opmerkelijk is het feit dat de gratis versie van OneDrive voortaan nog maar 5GB opslag zal hebben tegenover de 15GB die er nu kan worden opgeslagen. Daarnaast komt ook de mogelijkheid om 15GB extra aan foto’s op te slaan te vervallen.

De wijzigingen worden begin 2016 doorgevoerd. Daarna kunnen gebruikers die méér data hebben opgeslagen dan vanaf dan is toegestaan nog 12 maanden lang bij hun data. Dat geldt dus ook voor bestaande klanten die gebruik maken van OneDrive om hun bestanden en foto’s op te slaan en méér dan 5GB (gratis) of 1TB (betaald) aan data hebben opgeslagen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.