Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix-TelecityGroup moet twee Amsterdamse datacenters afstoten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 november 2015 08:00 uur

De Europese Commissie heeft de overname van TelecityGroup door concurrent Equinix goedgekeurd. Wel heeft de commissie enkele voorwaarden aan de overname verbonden. Het fusiebedrijf moet namelijk verschillende datacenters afstoten. Daarbij gaat het ook om twee datacenters in Amsterdam, vijf in Londen en één in Frankfurt.

Volgens eurocommissaris Margrethe Vestager is het afstoten van enkele datacenters noodzakelijk omdat Equinix anders een te dominante positie zou krijgen in de belangrijkste Europese internethubs Amsterdam, Londen en Frankfurt. Indien dat niet zou gebeuren vreest de eurocommissaris dat de prijzen van colocatie in de bewuste regio’s zouden stijgen en de keuze die klanten hebben te sterk zou worden beperkt.

Beide datacenters die moeten worden afgestoten in Amsterdam zijn van TelecityGroup. Het gaat om TelecityGroup Science Park en TelecityGroup Amstel Business Park I. De Europese Commissie laat aan het fusiebedrijf op welke manier dat gebeurt. De datacenters mogen zowel worden overgenomen door een compleet nieuwe aanbieder van datacenterdiensten maar ook overname van de datacenters door een concurrent is een mogelijkheid.

Na het afstoten van de twee datacenters in Amsterdam hebben Equinix en TelecityGroup nog steeds totaal 7 datacenters in Amsterdam (4 van TelecityGroup en 3 van Equinix). Totaal zal Equinix wanneer aan de voorwaarden van de Europese Commissie is voldaan wereldwijd over 145 datacenters beschikken.

telecitygroup

ISPam.nl Job board

Jeroen, 19 november 2015 12:20 am

Weet je ook welk datacenter in frankfurt er afgestoten moet worden?

Randy, 20 november 2015 12:58 pm

Telecity Science Park (TC1) was de afgelopen maanden een bouwput. Hier werd druk geïnvesteerd in vernieuwing en uitbreiding. TC4 (Amstel Park) zal zomaar eens overgenomen kunnen worden door GoDaddy. We zullen het zien...

Equinix zelf kan AM1 en AM2 samenvoegen tot één datacentrum omdat ze tegen elkaar liggen. Daarmee is, op papier, in ieder geval 1 datacentrum weg.

Calypso, 21 november 2015 9:00 am

@Randy: Dat van TC4 is een wilde gok, er zijn nog best veel andere klanten in dat DC, en de vraag is of die met Go Daddy in zee willen gaan. Opvallend wel dat dit DC afgestoten moet worden, temeer omdat het kantoordeel van Telecity hierbij zit. Wellicht wilde Equinix dit toch al niet gaan gebruiken en heeft dus veel gelobbyd om dan maar dit DC mee af te stoten.

Sjoerd van Groning, 26 november 2015 8:48 pm

Tja, hoeveel tijd is er voor het afstoten en worden klanten eerst overgezet naar een Equinix datacenter of mogen ze blijven staan? Dat is wel een belangrijke vraag lijkt me.
Ik heb geen kennis van de exacte specificaties van de datacentra in Amsterdam, maar ik zou vooral letten op het vermogen dat je in een datacenter aan klanten kan leveren.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...