Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wie koopt de acht datacenters van Equinix-TelecityGroup?

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 23 november 2015 08:00 uur

De kogel is door de kerk. De Europese Commissie stemt in met de overname van Telecity door Equinix. Maar de commissie stelt hier wel voorwaarden aan. Equinix moet acht datacenters verkopen, waaronder de twee datacenters in Amsterdam: Science Park en Amstel Business Park I. Op één na zijn alle te verkopen datacenters op dit moment eigendom van Telecity.

Ook de Telecity-centers in Londen en Frankfurt moeten worden verkocht. Dit biedt weer mogelijkheden voor Interxion, dat al eerder in de race was voor de overname van Telecity. Equinix deed met 3,3 miljard euro echter een beter bod, ruim een miljard meer dan Interxion. Het feit dat de Europese Commissie de overname nu alleen wil toestaan als de nieuwe combinatie acht datacenters afstoot, zal een pleister op de wonden zijn. Het schept alsnog de mogelijkheid voor Interxion om het datacenter-portfolio uit te breiden. De vraag is alleen in hoeverre dit nog interessant is voor die partij. Het bedrijf heeft tenslotte goede faciliteiten in al deze plaatsen, dus is het maar de vraag of deze nieuwe centers überhaupt iets toevoegen.

Het ging Interxion ook zeer waarschijnlijk niet om Amsterdam, Londen of Frankfurt. En Equinix is ook niet op haar achterhoofd geknikkerd. Natuurlijk is het geen probleem om deze centers in de etalage te zetten. Ook Equinix heeft meer dan goede faciliteiten dicht bij de internetknooppunten AMS-IX, LINX en DCIX. De strategie was van meet af aan duidelijk en eigenlijk wordt Equinix alleen maar geholpen door het besluit van de commissie. Equinix wordt na de overname hoe dan ook de grootste datacenterleverancier in Europa, iets dat niet zou zijn gelukt als de deal tussen Interxion en Telecity succesvol zou zijn geweest. Het ging het bedrijf vooral om footprint in regio’s waar het nog niks had: Italië, Zweden en Finland. En dat is gelukt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.