Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Snelle groei nieuwe domeinnamen in China en België

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 17 december 2008 08:06 uur

Eén van de snelst groeiende TLD cc-domeinnamen is .cn, van China. Met maar liefst 400.000 registraties per maand is het register inmiddels de 13 miljoen domeinnamen gepasseerd. Nog niet zo lang geleden werd de 10-miljoen grens gepasseerd, namelijk begin dit jaar. In een jaar tijd, zijn er in China dus net zoveel domeinnamen geregistreerd als het totaal van een van de oudste TLD cc’s: Het .nl domein van Nederland.

Maar ook dichter bij huis is er een sterke groei. Bij de Oosterburen staat de teller ook bijna op 13 miljoen. Het nieuwste Europese TLD, .eu, zal volgende maand de grens van de 3 miljoen overschrijden. Zeker nu EURid, het register voor .eu domeinen, met een nieuwe actie komt om nieuwe registraties te promoten (meer hierover morgen op ISPam.nl).

Bij onze Zuiderburen is er ook groei. Dit jaar werden er 200.000 nieuwe domeinen geregistreerd. Nooit eerder waren er zo veel registraties. “Twee weken voor het einde van het jaar zitten we al aan 212.715 nieuwe registraties”, zegt Hans Seeuws, de woordvoerder van dns.be in De Zondag. “We zitten nu aan een totaal van 857.000 geregistreerde domeinnamen.”

België lijkt dus een doelstelling voor komend jaar te hebben: Het behalen van de 1 miljoen mijlpaal. Het is de eerste keer dat het aantal nieuwe registraties boven de 200.000 gaat. Vorig jaar werden 180.000 nieuwe betalende domeinnamen geregistreerd. “We willen het aantal nieuwe registraties op dit niveau houden”, zegt Seeuws nog. “Het potentiële plafond ligt zeer hoog. Kijk maar naar de 75 miljoen .com-domeinnamen. De grens voor België is moeilijk af te lijnen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.