Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle breidt cloud uit vanuit Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 januari 2016 08:00 uur

Dat Oracle nog steeds grootse plannen heeft voor de cloud, is geen geheim. Het bedrijf zet zwaar in op met name PaaS (databases) en SaaS-diensten, hoewel het ook IaaS aanbiedt. Met dat laatste heeft Oracle echter een flinke achterstand op de ‘native’ public cloudproviders. Oracle verwacht de komende jaren ook veel van haar cloudproposities en richt gespecialiseerde salescenters op in een zes grote steden, waaronder Amsterdam.

De salescenters, die uitsluitend clouddiensten zullen verkopen, worden voor de EMEA-regio gevestigd in Caïro, Dubai, Praag, Malaga, Dublin en Amsterdam. Voor het Cloud Sales Center in Amsterdam zoekt Oracle liefst 400 mensen. “De opening van de nieuwe vestiging biedt Oracle toegang tot nog meer talent op de Nederlandse arbeidsmarkt en opent een deur naar enkele van de grootste merken van Europa, die ook in Amsterdam zijn gevestigd”, aldus Oracle. Computable meldt dat er nog geen exacte locatie bekend is, maar dat Oracle hier wel snel een besluit over zal nemen.

In Het Parool meldt Oracle-topman in Nederland René van Stipthout: “Het wordt een belangrijke locatie voor ons. Amsterdam is dé plek voor jonge, getalenteerde en internationaal georiënteerde mensen en een metropool met aanzien in Europa, maar zeker ook wereldwijd. Daarnaast is Amsterdam een prettige omgeving om in te wonen en te werken.” Diezelfde krant meldt ook dat Amsterdam niet de eerste keuze was, maar een ‘dark horse’. Wethouder Kajsa Ollongren vertelt dat de stad haar best heeft moeten doen om Oracle te overtuigen. De locatie komt overigens naast het bestaande hoofdkantoor in Nederland, dat in Utrecht is gevestigd.

In totaal neemt Oracle voor de gehele regio 1.400 mensen aan. Deze werving komt bovenop de miljarden aan investeringen die het bedrijf in de afgelopen twee jaar heeft gedaan in het ontwikkelen van haar cloudportfolio. Dat portfolio is gebouwd op PaaS en SaaS, waarbij het zwaar inzet op Big Data. Onderliggende technologie is vooral gebaseerd op de eigen databasesoftware en Java als platform. Daarnaast biedt Oracle honderden applicaties aan als Software-as-a-Service dat platformonafhankelijk moet kunnen draaien, zowel on-premise als in public/private cloudstructuren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.