Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Jaaroverzicht 2008: ISPam.nl in 2008 en 2009

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 januari 2009 08:01 uur

Van 2008 naar 2009In 2008 is er veel gebeurt in en rondom de ISP-sector, maar ook bij ISPam.nl zelf is er het nodige gebeurt en veranderd. In dit overzicht zetten we de belangrijkste ontwikkelingen uit 2008 op een rij en de plannen die we met ISPam.nl hebben in 2009 uiteen.

Nieuw design voor ISPam.nl
Het knaloranje design van ISPam.nl dat vanaf het begin werd gebruikt was niet meer van deze tijd. Daarom is ISPam.nl in 2008 geupgrade naar ISPam.nl 2.0, waarbij het volledige design is veranderd in het design zoals het nu is. Al zijn we ondertussen al weer een beetje op het nieuwe design uitgekeken, dus wellicht volgt er in 2009 weer een paar kleine aanpassingen.

1.000ste artikel op ISPam.nl
Een van de belangrijkste mijlpalen in 2008 was dat op 25 februari 2008 het 1.000ste artikel op ISPam.nl werd gepubliceerd en binnenkort gaan we alweer langs de 1.500. In 2009 zal ongetwijfeld ook  het 2.000ste artikel worden gepubliceerd.

Het format ISPam.nl
Een van de dingen die vaste bezoekers weten is dat we op ISPam.nl altijd om 8:00 uur ’s ochtends publiceren (en soms iets later). In 2008 is daar zover ik weet nooit vanaf geweken. In 2008 hebben we aan dit format vast gehouden. De reden voor één publicatie moment is dat iedereen weet wanneer er weer nieuws op ISPam.nl zal verschijnen, de redactie, de lezers maar ook partijen aan wie een reactie wordt gevraagd.

Ook publiceren we op ISPam.nl in principe twee artikelen per dag, soms drie en heel soms maar één. De hoeveelheid nieuws die relevant is voor de doelgroep van ISPam.nl is niet constant. Daarom spreiden we artikelen soms over meerdere dagen, zodat we op ISPam.nl altijd iets te melden hebben.

Op dit moment zijn we aan het kijken of we in 2009 de dagelijkse hoeveelheid artikelen op ISPam.nl toch kunnen uitbreiden door meer columns en achtergronden te schijven én of we daarom een extra publicatie moment naast 8:00 uur ’s ochtends moeten toevoegen. We denken aan 13:00 uur of 15:00 uur.

Uitbreiding van de ISPam.nl redactie
In 2008 is de ISPam.nl redactieuitgebreid. In de voorgaande jaren bestond de ISPam.nl reactie alleen uit ondergetekende als hoofdredacteur en door Steven Ras van ICTRecht werd de wekelijkse column Vraag het mr. Ras verzorgd. In september zijn daar Randy ten Have als redacteur en Thijs Alink als columnist bijgekomen.

Nu ISPam.nl als platform een goed fundament heeft gekregen en  gaan we in 2009 daar verder op bouwen. Om dat te bereiken zijn er twee dingen belangrijk. Allereerst gaan we op zoek naar goede redacteuren en columnisten en we hebben er al een paar op het oog. Ook denken we er over om een eindredacteur aan te trekken.

ISPam.nl via IPv6 bereikbaar
In samenwerking met onze hoster PCextreme is ISPam.nl ook via IPv6 bereikbaar gemaakt.

Adverteer op ISPam.nl
Natuurlijk willen we deze kans ook niet onbenut laten om u er op te wijzen dat het zeer interessant is om op ISPam.nl te adverteren. Als uw doelgroep uit datacentra, hosters en providers bestaat, dan bent u bij ISPam.nl aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan een tekstadvertentie, die bestaat uit uw logo plus twee regels tekst. U hoeft geen dure banner te laten ontwerpen en over de tekst in uw tekstadvertentie denken we graag met u mee!

Bekijk hier de scherpe adverterentietarieven van ISPam.nl

Bedankt!
Als laatste willen we iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van ISPam.nl in 2008 bedanken. Onze adverteerders die ISPam.nl mogelijk maken, de tipgevers die de redactie op nieuws hebben gewezen, onze hoster voor het in de lucht houden van ISPam.nl en niet in de laatste plaats jullie, de ISPam.nl bezoekers voor wie we het allemaal doen!

Paul, 2 januari 2009 11:38 am

@Arnout: "gaan we in 2008 daar verder op bouwen"

:-), 2009?

Persoonlijk vind ik het jammer dat jullie erg lang wachten met het plaatsen van 'nieuws' artikelen. Een dosering van nieuw lijkt mij niet mogelijk, soms is er immers meer nieuws dan de andere keer.

Een artikel als op de koffie, tja dat kan altijd wachten tot er een keer minder nieuws is.

Arnout Veenman, 2 januari 2009 11:53 am

@Paul, inderdaad, 2009 ;-)

Bij het doseren van artikelen heeft het brengen van nieuws altijd de hoogste prioriteit, dus columns en op de koffie bij worden soms weleens dagen na het beoogde publicatie moment, terwijl het meeste nieuws diret (de volgende morgen) wordt gepubliceerd. Het is dus niet zo dat we heel lang wachten met de publicatie van nieuws.

Wilfried Dudink, 2 januari 2009 12:17 pm

Extra publicatie moment zou inderdaad goed zijn. Soms gebeurd er iets midden op de dag, waarbij er op andere fora al levendig over gediscusseerd wordt. Je mist dan toch "hot" nieuws als je een dag wacht. Verder gaat het lekker ;-)

Paul, 2 januari 2009 1:09 pm

@Wilfried: "Je mist dan toch “hot” nieuws als je een dag wacht."

Precies wat ik bedoel, je brengt dan een beetje de mosterd na de maaltijd.

Ook denk ik dat je als 'nieuwsbron' veel hoger gewaardeerd wordt als je altijd het laatste nieuws brengt in plaats van het nieuws van gisteren toegelicht.

Begrijp mij niet verkeerd, ik vind de artikelen die jullie plaatsen erg leuk om te lezen! Maar door nieuws te brengen als het nieuws is zal ik de site veel beter in de gaten gaan houden. Als `iedereen` dat doet is dat weer goed voor de advertentie inkomsten toch?

thomas, 3 januari 2009 5:32 am

@paul, met als top punt het weekeinde, als er op vrijdag ochtend iets gebeurt, dan staat het er pas maandag, 3 dagen, op internet kan je er dan net zo goed niets over zeggen :)

misschien ander idee, 0700 "nieuws" 1500 "nieuws (als dat er is) of anders een column, koffie hebben we smiddags ook iets te lezen :)

Arnoud Engelfriet (ICTRecht), 3 januari 2009 10:59 am

Ik hoef niet zo nodig op ISPam nog eens het nieuws te lezen, daar zijn andere media voor (nu.nl, webwereld, tweakers) die dat sneller en beter doen. Je kunt beter een unieke insteek kiezen, en Arnout heeft die. De kracht van ISPam vind ik dan ook niet zo zeer "het laatste nieuws" maar de toelichtingen en achtergronden die Arnout en collega's kunnen geven. Dat lees ik niet op Nu.nl.

Paul, 3 januari 2009 12:12 pm

Nee dat lijkt me ook niet nodig, ik denk echter dat ispam door zich te richten op de branche en niet op de eindgebruiker een andere insteek heeft dan dat andere sites dit hebben.

nu.nl, geen prio voor 'internet' berichtgeving deze plaatst vaak naar aanleiding van webwereld.nl of tweakers.net

tweakers.net, richt zich veel op hardware en heeft dus een `ander` nieuws doel

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.