Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Meer vloeroppervlak en vermogen bij TeleCityRedbus

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 februari 2007 12:06 uur

TelecityRedbus breidt haar locatie op het Amsterdam Science Park uit met een extra 800m2 . Tevens kunnen klanten nu kiezen voor high density racks tot een vermogen van maar liefst 20 kW. Met deze investeringen wil de Amsterdamse vestiging van TelecityRedbus klaar zijn om de sterk stijgende vraag naar datacenterdiensten op te vangen.

Met de uitbreiding van één van de drie Nederlandse vestigingen van TelecityRedbus is een investering gemoeid van enkele miljoenen euro’s. Een gedeelte van het nieuwe datacenter wordt ingericht voor zogenaamde ‘high-density racks’. Deze racks vergen een investering die meer dan het zesvoudige is van een regulier rack. Een zeer specialistisch marktsegment zal steeds vaker gebruik maken van deze racks.

Nog geen vijf jaar geleden verbruikte een rack vol servers gemiddeld 1000 Watt aan elektrisch vermogen. Nu zijn er zelfs servers op de markt met een 1000 Watt voeding. Er zit echter wel een breuk in de trend van de toenemende vermogens in de racks. Chipproducenten beconcurreren elkaar nu op het stroomverbruik van processoren (in het afgelopen jaar is het stroomverbruik van processors bij een gelijkblijvende of zelfs betere prestatie met 60% afgenomen), maar de vraag naar rekenkracht blijft explosief stijgen. Juist het bieden van goede technische oplossingen voor deze snelle groei in het stroomverbruik blijft de specialisatie van een goed datacenterleverancier. Jeroen Schlosser: “Racks met een vermogen tot 10 kW kunnen gewoon via de koele lucht van het gebouw worden gekoeld, maar bij hogere vermogens gaan wij andere koeltechnieken inzetten zoals watergekoelde racks.” Toch zal er, vanwege de grote investeringen, slechts een kleine markt zijn voor deze watergekoelde racks.

Operations Manager Jeroen Schlosser laat weten “trots te zijn dat we na zeven zeer succesvolle jaren op de Nederlandse markt deze ervaring nu kunnen toepassen in een ontwerp dat aansluit bij de technische eisen van onze huidige en toekomstige klanten”.

Ook recente uitbreidingen in Parijs en Londen
De uitbreiding in Amsterdam sluit aan op sterke groei van TelecityRedbus elders in Europa. De twee bestaande Franse datacenters in Parijs zijn recent uitgebreid met 1200 m2 nieuwe computervloer en met de recente acquisitie van Globix – een bedrijf met zeer veel ervaring in de media-industrie – zijn grote datacenters in London aan de organisatie toegevoegd. In heel Europa speelt TelecityRedbus proactief in op de toenemende vraag van corporate ondernemingen en andere grote organisaties naar datacenterdiensten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.