Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uitgevallen core switch zorgt voor netwerkstoring BIT

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 maart 2016 16:36 uur

BIT is vandaag getroffen door een netwerkstoring die is veroorzaakt door een uitgevallen core switch, zo blijkt uit mededelingen op de storingspagina van het bedrijf en verschillende meldingen van getroffen klanten op Twitter. Ook de website van SIDN was onbereikbaar door de storing.

De eerste meldingen over de storing verschenen om 14:38 en 14:39 uur op Twitter. Om 15:30 uur meldde BIT zelf op haar storingspagina (en bit.org) dat de bereikbaarheid van het netwerk weer terug kwam. Kort daarvoor maakten verschillende hosters op Twitter ook al melding dat hun servers langzaam maar zeker weer bereikbaar werden.

Opvallend is het feit dat het de tweede netwerkstoring bij BIT in korte tijd is. Een kleine twee weken geleden op 25 februari was er ook al een netwerkstoring bij BIT. Die netwerkstoring werd naar verluidt veroorzaakt door een probleem met één van de core routers, terwijl de storing vandaag veroorzaakt is door een uitgevallen core switch.

ISPam.nl Job board

Wido (BIT), 7 maart 2016 5:54 pm

Zie voor een volledige timeline van de storing: https://www.bit.nl/news/829/93/Storing-Coreswitch-BIT-2A. De oorzaak van de storing en de reden waarom redundantie gefaald heeft is nog in onderzoek. Zodra dat onderzoek tot resultaten leidt, zullen die resultaten in een RFO verwerkt worden. De RFO zal op www.bit.nl gepubliceerd worden. Als naar aanleiding van die RFO er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Wido (BIT), 8 maart 2016 2:26 pm

De RFO van het netwerk incident is beschikbaar. Zie https://www.bit.nl/news/831/88/Incident-rapport-netwerk-7-maart-2016, neem gerust contact op als je er vragen over hebt.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...