Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NTT Com: nieuwe grote speler op Europese markt voor hybride cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 maart 2016 10:00 uur

Van de ruif die hybrid cloud heet, wil elke grotere cloudaanbieder graag een flink graantje meepikken. Dat geldt ook voor de Japanse reus NTT Com: dat kondigde twee weken geleden plannen aan om haar Enterprise Cloud per direct ook beschikbaar te maken vanuit andere landen, onder meer vanuit Engeland en later dit jaar vanuit Duitsland.

NTT Com heeft al datacenters in 140 landen, ook in Amsterdam. De aankondiging gaat specifiek om de dienst Enterprise Cloud die tot voor kort alleen in thuisbasis Japan beschikbaar was. De dienst is volledig gebouwd op OpenStack en biedt klanten de mogelijkheid om binnen NTT Com-datacenters dedicated private cloud af te nemen als dienst of als bare metal. Daarnaast biedt Enterprise Cloud via Cloud Foundry de optie om PaaS-diensten te gebruiken. Tot slot heeft NTT Com haar eigen Cloud Management Platform waarmee de klant zowel de private omgeving kan benaderen als public cloud-diensten van Azure en Amazon.

NTT Com mikt met de dienstverlening op de enterprise-klanten die op de private stack de bedrijfskritische applicatieomgevingen kunnen hosten, maar daarnaast bezig zijn met DevOps-projecten. Dergelijke projecten beginnen vaak op snel schaalbare public clouddiensten om vervolgens in diverse sprints naar een productiestadium gelanceerd te worden op private omgevingen. Veel grotere IT-dienstverleners richten hun pijlen op deze hybride strategie waar DevOps een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

NTT Com kondigt de beschikbaarheid in Europa vooralsnog alleen aan vanuit de datacenters in Engeland en Duitsland, maar het is een kwestie van tijd voordat deze cloudservices ook te leveren zullen zijn vanuit de andere Europese centers in Spanje, Frankrijk en Nederland.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.