Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GoDaddy rolt Cloud Servers wereldwijd uit, ook vanuit Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 maart 2016 08:00 uur

GoDaddy gaat haar Cloud Servers wereldwijd uitrollen vanuit vier datacenters, waaronder Amsterdam. De Cloud Servers werden als bèta vorig jaar april gelanceerd, tot nu toe was de dienst slechts beperkt beschikbaar. Met de wereldwijde uitrol wordt Cloud Servers als dienst nu leverbaar in 44 landen. Daarmee wordt het direct een serieuze concurrent voor Amazon en Azure, althans voor ontwikkeling.

Cloud Servers van GoDaddy zijn volledig gebouwd op open-source met Open Stack en ondersteuning voor onder meer CentOS, Debian, Fedora en Ubuntu. Voor met name developers is de pay-as-you-go-dienst uitermate interessant. Daarvoor is het product initieel bedoeld: volgens vice-president Jeff King is de service vooral interessant voor kleine tot middelgrote ondernemingen en freelance developers. Instances op Cloud Servers kunnen binnen een minuut worden gelanceerd. Ontwikkelaars kunnen snapshots nemen van hun configuraties en hergebruiken op nieuwe instances. De service is daarbij volledig geïntegreerd met de DNS-service van GoDaddy.

De tarieven zijn aantrekkelijk: een kleine instance (VM) met 512Mb memory, 1 core, 20 Gb SSD en 1 TB datatransfer kost 1 cent per uur. Grotere machines met 8 GB memory, 4 cores, 80 GB SSD en 8 TB datatransfer komt op 12 cent per uur. Overigens koop je dit in een bundel van bijvoorbeeld vijf dollar per maand, daarbinnen worden de pay-as-you-go-kosten per uur dan ‘verrekend’ totdat de bundel op is.

Wat het nog interessanter maakt is Bitnami, een bibliotheek met open-source applicaties en templates zoals Drupal, WordPress en OpenERP. Maar Bitnami biedt ook complexe blueprints voor big data-systemen en ontwikkelomgevingen voor mobiele toepassingen. Ook Bitnami wordt beschikbaar vanuit de vier datacenters – naast Amsterdam twee datacenters in de VS en Singapore – die nu worden ingezet voor Cloud Servers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.