Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Liquidweb: R.I.P. 26 – 04 – 06?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 juni 2006 21:13 uur

Toen ik de website van Liquidweb enkele dagen geleden bezocht, was enkel de volgende melding op de website zichtbaar:

R.I.P. 26 – 04 – 06

Destijds dacht ik dat het weer een webhoster was die er de brui aan gaf, anderzijds kendde ik de club wel al vaag en dacht ik dat er wellicht toch sprake zou kunnen zijn van een sterfgeval, want als je er mee stopt dan zet je niet zoiets op je website, anderzijds kun je in de ISP-sector ook alles verwachten.

Vandaag verscheen er op webhostingtalk.nl een bericht dat iemand bij liquidweb geen ftp toegang meer tot de server heeft en liquidweb plotseling al weken niet meer reageert op e-mails en daarnaast ook telefonisch niet meer bereikbaar is. Zelf heb ik ook nog 2 mobiele nummers gevonden waarvan ik zelf nog heen heb gebelt, maar die waren ook afgesloten.

Zelf vermoed ik dat er in Amsterdam, waar liquidweb gevestigd is, trams rijden en wellicht heeft de eigenaar, de heer K.K. B. kennis gemaakt met zo’n voertuig op een manier met fataal gevolg, uiteraard bestaan er ook andere mogelijkheden waarmee R.I.P. letterlijk kan worden genomen. Waarbij ik er vanuit ga dat het een eenmansoperatie was gezien het adres van de firma liquidweb op naam van eigenaar K.K. B. staat. De naam van de eigenaar heb ik uit privacy overwegingen afgekort.

Wie weet er meer van het plotselinge R.I.P. van Liquidweb? Laat het in de comments weten!

N.L. van Renselaar, 3 juni 2006 11:05 pm

Ik heb eerlijk gezegt nog nooit van dit bedrijf gehoord. Tevens lijkt mij meer iets van een plotseling verlaten van je bedrijf dan een sterf geval. Bij een sterfgeval plaats je toch meer dan RIP, een kleine toelichting zal menig mens veel meer duidelijk maken, op het moment alleen speculeren dus. De klanten zullen niet tevreden zijn in ieder geval, wat de oorzaak of reden ook is.

anoniem, 15 juni 2006 10:21 am

Waar liquidweb gevestigd was rijden geen trams. Het huis is van zijn pa. Verder is de persoon niet helemaal 100%. Doet zich bij bijzijn van zijn ouders netjes voor maar bij anderen draait het letterlijk om dan wordt het de duivel. Verder heeft hij veel schuld eiser enzo

Russel, 19 juni 2006 1:15 pm

Mij overkomt hetzelfde als anderen als klant van Liquidweb. De eigenaar reageert nergens op, zelfs niet op aangetekende brieven. Alleen wil ik heel graag mijn website-files terug hebben. Is er een manier om ze terug te krijgen?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.