Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN verzet cloudbakens: overname RoutIT, einde aan Up

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 5 april 2016 10:00 uur

Flink wat reuring bij KPN. Het bedrijf kondigde gisteren aan te stoppen met de cloudopslagdienst Up. Per 1 mei is het niet meer mogelijk om bestanden zoals foto’s en video’s op te slaan in Up, want vanaf 1 augustus gaat de dienst helemaal op slot en kunnen klanten ook geen opgeslagen bestanden meer downloaden. KPN verwijst naar alternatieven zoals Dropbox, Microsofts OneDrive en Google Drive. KPN stelt op haar site dat de dienst – ontwikkeld en gelanceerd in 2014 samen met het Finse F-Secure – niet heeft voldaan aan de verwachtingen. Da’s een chique manier om te zeggen dat dienst niets oplevert en dat komt juist door de mogelijkheid die gratis diensten zoals Dropbox al bieden.

Tegelijkertijd maakt KPN ook bekend dat het RoutIT in Ede overneemt. Dat bedrijf is gespecialiseerd in cloud- en internetdiensten voor het MKB. KPN had al een minderheidsbelang in het bedrijf, maar neemt RoutIT nu in zijn geheel over. Bij RoutIT werken zo’n honderd medewerkers waarmee in 2015 90 miljoen omzet werd behaald. Het is niet bekend hoeveel KPN voor de onderneming heeft betaald. Vooralsnog blijft RoutIT wel onder de eigen naam opereren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.