Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace: met Equinix partij van formaat in cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 14 april 2016 08:00 uur

OpenStack cloud platform: ‘on premise’ of in een datacenter. Volledig gemanaged. Het portfolio van Rackspace is compleet. Het bedrijf levert volledige cloudoplossingen bij klanten zelf, of in de datacenters van Equinix. Ook op de Nederlandse markt zijn deze services dus volledig beschikbaar, inclusief ontsluiting van honderden SaaS-diensten.

In het afgelopen jaar bouwde Rackspace gestaag aan een portfolio waarbij het maximaal gebruikmaakt van beschikbare cloudoplossingen in de markt. Zo kunnen klanten omgevingen op VMware en Red Hat OpenStack door Rackspace laten managen, maar ook omgevingen in AWS en Azure. Deze week maakten Rackspace en Google hun gezamenlijke plannen bekend in het Open Compute Project, waarbij het een rack ontwikkelt op basis van IBM Power9 processoren en OpenStack, met de hybride mogelijkheid naar Google Cloud. Daarmee is de strategie van Rackspace – spin in het web – duidelijk in de markt gezet over de afgelopen twaalf maanden.

De samenwerking met Equinix komt daar nu bij. Rackspace kan haar diensten nu echt wereldwijd uitrollen in de datacenters van Equinix. Het management van de cloudstacks blijft daarbij volledig in handen van Rackspace. Maar het mes snijdt aan meerdere kanten. Equinix heeft met haar Cloud Exchange een ijzersterke troef: de beschikbaarheid van honderden SaaS-providers die via de Data Hub en de Cloud Exchange worden ontsloten en dus nu ook kunnen worden uitgerold op OpenStack IaaS en PaaS van Rackspace. Detail: de Data Hub met de mogelijkheid om die honderden SaaS-providers te koppelen aan de Cloud Exchange en daarmee aan de diverse IaaS-platformen is een dienst die Equinix deze week lanceerde, tegelijk met de aankondigingen van Rackspace. Zo wordt de combinatie Rackspace en Equinix meer en meer een zeer serieuze ‘all cloud’-optie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.