Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft wordt met Azure Container Service meer een regiepartij in cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 21 april 2016 08:00 uur

Containers zijn de toekomst. De technologie waarbij applicaties als complete filesystemen worden ingepakt en op die manier agnostisch worden voor onderliggende infrastructuur, maakt een sterke groei door. In september kondigde Microsoft al aan dat het binnenkort containers zou gaan ondersteunen. Deze week maakt programma manager Ross Gardler van Azure in een blog bekend dat de Azure Container Service beschikbaar is.

En dat is best opmerkelijk. Om te beginnen: veel klanten hebben al containers op Azure. Het beheren van containers in de cloud blijkt nog niet zo eenvoudig, laat staan dat je containers gemakkelijk in andere clouds of on premise kunt uitrollen. Daar moet Azure Container Service uitkomst bieden door vooral het beheer en het uitrollen van applicaties in containers eenvoudig te maken. De service draait dus vooral om de orchestratie en is daarbij volledig op open-source software gebaseerd, waarbij de klant kan kiezen tussen container orchestratie met het immens populaire Docker Swarm of DC/OS.

Docker zal iedereen kennen, maar DC/OS is een relatief onbekende. Microsoft stapte deze week in op dat project van Mesosphere. DC/OS biedt een oplossing voor de orchestratie van grootschalige enterprise applicaties. Partijen als Twitter, Apple en netwerkgigant Verizon gebruiken de technologie al. De samenwerking tussen Microsoft en Mesosphere moet uiteindelijk resulteren in een nieuw open source ‘Datacenter Operating System’, aldus Gardler in de blog. De containertechnologie van Mesosphere moet daarbij het hart worden van de applicatie-orchestratie. Die technologie is voor grote bedrijven vooral interessant omdat Apache Mesos en Marathon het mogelijk maken containers samen te voegen tot ‘pods’ en die als zelfstandige unit te beheren en verder uit te rollen over andere IaaS-oplossingen.

Van belang? Ja. Want uiteindelijk wil Microsoft de regiepartij worden in de cloud. Dat begint met IaaS-agnostische technologie en open-source waarmee een klant niet volledig op Azure hoeft te zitten, maar wel gebruikmaakt van orchestratietools van Azure.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...