Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cloud is de grote vier en dan de rest

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 12 mei 2016 08:00 uur

Groeien als kool en toch marktaandeel verliezen. Welkom in de cloud. Want de grote vier blijven de dienst uitmaken en niets wijst erop dat dit gaat veranderen. Liefst 53 procent van de markt vormt de clientèle van Amazon, Azure, Google en IBM. De volgende twintig bedrijven, waaronder Rackspace en het Chinese Alibaba, pakken samen de volgende 27 procent. Toch groeit elk van die twintig bedrijven met gemiddeld 41 procent per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Synergy Research Group.

Synergy becijferde ook dat de totale markt voor private, public en hybride IaaS en PaaS elk jaar met 50 procent groeit. De kwartaalomzet in de markt is inmiddels meer dan zeven miljard dollar. Daarvan pakt Amazon met AWS verreweg de grootste hap met meer dan 30 procent. Amazon blijft daarmee de andere drie grote partijen ver, maar dan ook echt heel ver voor, vooral omdat Amazon ook nog eens elk jaar bijna 60 procent plust.

Het advies aan die bedrijven die na de grote vier komen: specialiseer. Dat kan in bepaalde marktsegmenten of in regionale dienstverlening. Om in de buurt te komen van Google, Microsoft of Amazon, heeft een bedrijf erg diepe zakken nodig. En dan nog. Synergy stelt in haar rapport hardop de vraag of kleinere bedrijven in de cloud op den duur wel kunnen overleven, vooral omdat de klanten partijen kiezen die wereldwijde, ultiem schaalbare oplossingen kunnen bieden. Zelfs partijen als Rackspace, Salesforce en VMware zijn in die zin niet blijvend zeker van groei in de cloud.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...