Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Groningen loopt Facebook datacenter mis door ruzie energiereuzen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 mei 2016 08:00 uur

De provincie Groningen wil heel graag dat grote datacenters zich in de Eemshaven komen vestigen. Maar het wil ook de grote energiecentrales in die regio niet kwijt. Daarmee heeft de provincie zichzelf in de voet geschoten, aldus het Dagblad van het Noorden. Facebook koos uiteindelijk voor Ierland vanwege een conflict tussen Nuon en RWE, zo stelt de krant in de opening van zaterdag.

Google heeft al een enorm datacenter in de Eemshaven, daar had Facebook ook bij kunnen staan. Het bedrijf was in 2014 op zoek naar een geschikte locatie in Europa en had haar oog laten vallen op de Eemshaven en Clonee, vlak bij Dublin. Met de bouw van het datacenter zou een investering van honderden miljoenen euro’s zijn gemoeid. Het dagblad meldt nu dat Facebook uiteindelijk voor Ierland koos, omdat Nuon en RWE het niet met elkaar eens konden worden over grondrechten voor een windmolenpark.
De krant weet zelfs te melden dat Facebook – als anonieme geïnteresseerde – bij de besprekingen heeft gezeten tussen de provincie, Nuon en RWE. De provincie heeft diverse malen bij de energiereuzen aangedrongen om het geschil op te lossen, maar voor Facebook kwam dat te laat. Toch hoopt de provincie Facebook alsnog naar Groningen te kunnen halen, omdat de social mediasite uiteindelijk geheel wil overschakelen op duurzaam geproduceerde stroom en er in de Eemshaven inmiddels grote windparken worden gebouwd.

ISPam.nl Job board

mennie, 9 mei 2016 5:27 pm

Misschien moeten ze dan van die hoop toch even terug naar de realiteit, volgens mij is de schep een maand geleden de grond in gegaan bij Clonee.
https://www.facebook.com/CloneeDataCenter/

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...