Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hyperconverged is hét – totdat de micro-services er zijn

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 23 mei 2016 08:00 uur

Het is de nieuwste trend: hyperconverged. Gartner publiceerde recent haar rapport waarin het stelt dat hyperconverged stack beslist de ‘next big thing’ is. Totdat in 2020 micro-services (Composable Fabric Based Infrastructure) infrastructuur zich zal aandienen, overigens. Dat laatste is er al. Facebook schroeft al jaren component-gebaseerde servers in de racks, maar de verwachting is dat dergelijke Lego-infra vanaf 2020 meer en meer gemeengoed zullen worden.

Tot die tijd moeten we het doen met hyperconverged, waarbij door software defined toepassingen, software en fysieke hardware nog verder van elkaar worden gescheiden en daardoor kleinere, maar krachtiger machines mogelijk maken. Pioniers in deze markt waren Nutanix and Simplivity, maar inmiddels hebben de grote namen zich ook aan het front gemeld. EMC doet het goed met VxRail, HP met HPE Hyper Converged.

Volgens Gartner zal de markt voor hyperconverged groeien van de huidige 2 miljard naar 5 miljard in 2019 en uiteindelijk een kwart van de totale hardwaremarkt uitmaken. Daarmee groeit de markt voor hyperconverged sneller dan welk ander segment ook, maar het gaat de omzet van ‘integrated infrastructure’ waaronder vBlocks en Flexpods niet voorbij.

Opmerkelijk is dat de totale omzet van hardware tot aan 2020 niet afneemt, maar juist licht blijft groeien, terwijl je zou verwachten dat meer en meer bedrijven überhaupt niet meer investeren in hardwareplatformen. Bedrijven zijn inderdaad bezig om workloads naar de cloud te brengen, maar ze doen dit niet voor alle applicaties en data. Hybrid cloud blijft de eerstkomende jaren het operationele model en dat betekent dat je nog steeds fysieke hardware nodig hebt.

Wel streven bedrijven naar veel minder complexiteit in het landschap en dat kan worden bereikt met software defined architectuur. Met andere woorden: het type hardware wordt wel minder interessant en dat betekent dat merken veel meer moeite moeten doen om hun hardware daadwerkelijk te verkopen, bijvoorbeeld in een kant-en-klaar hybride set-up. De on-premise infrastructuur moet dan net zo schaalbaar zijn als de cloud en dat is hyperconverged, maar uiteindelijk zullen de micro-services die belofte betreffende schaalbaarheid pas echt waar gaan maken, aldus Gartner.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Vier hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?
Lanceanons: nice website http://longblackcock.com/bibcam-boy-bbc.html

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...