Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Digital Realty neemt Amsterdamse datacenters Equinix over

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 mei 2016 08:00 uur

Digital Realty Trust neemt acht datacenters van Equinix over in Europa. Het gaat om vijf datacenters in Londen, twee in Amsterdam en één in Frankfurt. Deels gaat om datacenters die Equinix vorig jaar overnam van Telecity, daar vallen de twee datacenters in Amsterdam ook onder. Digital Realty betaalt 847 million dollar voor de acht centers.

Digital Realty heeft al datacenters in Amsterdam en Schiphol-Noord, naast locaties in Dublin, Geneve, Londen, Manchester en Parijs. De vestigingen in Amsterdam zijn belangrijk voor de dienstverlening in Europa en Azië. Frankfurt is wel nieuw terrein voor de Amerikaanse co-locator, al was het bedrijf wel al een tijd bezig om in het financiële hart van Duitsland letterlijk voet aan de grond te krijgen. In totaal krijgt Digital Realty er nu 213.000 vierkante meter aan datacentervloer bij en 24,4 MW. Digital Realty kondigde ook aan dat het in de toekomst nog eens 15 MW en zo’n 90.000 vierkante meter wil toevoegen, verdeeld over Londen en Amsterdam.

Dat het nu de datacenters van Equinix overneemt, zal geen verrassing zijn. Equinix is al een grote klant van Digital Realty en blijft dat ook. Equinix nam vorig jaar de datacenters van Telecity over voor 3,8 miljard dollar, een deal die werd goedgekeurd op voorwaarde dat het aantal datacenters zou verkopen.

ISPam.nl Job board

Wouter, 18 mei 2016 8:10 am

En welke Amsterdamse DC's betreft het?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...