Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Spammers hosten spamvertized websites met Google Docs

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 januari 2009 08:03 uur

Google heeft een oneervolle derde vermelding in de top 10 van grootste spamnetwerken van Spamhaus. De belangrijkste oorzaak voor de vermelding in de lijst van Spamhaus is het feit dat spammers misbruik maken van Google Docs voor het hosten van pagina’s van spamvertized websites waarop farmaceutische producten worden verkocht.  Daarnaast maken spammers ook veelvuldig gebruik van Gmail voor het verzenden van de spam zelf, zo blijkt uit de advisories van Spamhaus over Google. Een woordvoerder van Google heeft tegenover Security Fix aangegeven dat er op dit moment gewerkt wordt aan maatregelen om de problemen met de spammers die misbruik van Google Docs maken aan te pakken. Google Docs is helaas niet de enige Google dienst die door spammers misbruikt wordt om spam te hosten. Ook Google Code Hosting wordt misbruikt voor het hosten van spam, ontdekte Blogoscoped.

Het is overigens niet de eerste keer dat spammers de Google diensten misbruiken voor het hosten van kwaadaardige zaken. Eerder kwam het Google al voor in een top 10 meest met malware geinfecteerde netwerken. Hier bleek maar één IP-adres voor verantwoordelijk, namelijk dat van Google’s Blogger dienst, met maar liefst 3.772 geinfecteerde websites.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.