Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Volgende stap na IaaS: PaaS als drijfveer voor beweging naar cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 26 mei 2016 08:00 uur

Zagen we in de afgelopen jaren vooral bewegingen in de IaaS-markt, de focus verschuift nu meer en meer naar Platform as a Service. Bedrijven kijken inmiddels naar ontwikkelingen hoger in de stack, met goede reden: hoe hoger je in de stack komt, des te groter de kostenvoordelen. Kort gezegd komt het erop neer dat hoe meer je automatiseert en in hapklare, volledige gestandaardiseerde blokken neerzet, des te minder handjes je nodig hebt om omgevingen te beheren. PaaS is daarbij de volgende laag op de infrastructuur. In de komende maanden zullen we in de cloudmarkt meer beweging zien in het PaaS-veld.

Apprenda is al een grote speler in die markt en die partij breidde het portfolio afgelopen week flink uit met de overname van Kismatic. Apprenda maakt van een bestaand applicatielandschap een PaaS-landschap door applicaties te benaderen als containers, vergelijkbaar met Docker. Kismatic levert ondersteuning en tooling voor Kubernetes, een open-sourceomgeving voor automatische distributie en schaling van applicaties in containers. Apprenda had al eerder aangegeven dat het inzette op Kubernetes als onderliggend platform voor Apprenda-distributies.

Met Apprenda, inclusief Kismatic, kunnen Kubernetes-clusters worden beheerd voor Windows en Linux-servers. Daarmee zet Apprenda een enorme stap als primaire partij voor Enterprise PaaS, zoals ze het zelf noemen. Het maakt de keuze om applicaties te vervangen of te herschrijven voor cloudplatformen doorgaans eenvoudiger: met Apprenda kunnen bestaande applicaties behouden blijven en toch in een PaaS-model worden afgenomen. De verwachting is dat dit type technologie in de komende één tot twee jaar een van de belangrijkste pijlers gaat worden in de realisatie van cloudstrategieën van bedrijven.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...