Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nameserver storing TransIP legt tienduizenden domeinnamen korte tijd plat

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 juni 2016 14:36 uur

De nameservers van TransIP zijn vanochtend korte tijd onbereikbaar geweest. Als gevolg hiervan waren tienduizenden domeinnamen die gebruik maken van de nameservers van de grootste registrar van Nederland tijdelijk onbereikbaar.

Op de statuspagina van TransIP maakte het bedrijf om 11:43 uur melding van het feit dat alle nameservers van het bedrijf onbereikbaar waren. Om 12:05 uur meldde het bedrijf dat de storing weer was opgelost.

Opvallend is dat ongeveer een uur vóórdat de nameservers onbereikbaar werden, het controle paneel van TransIP al onbereikbaar was.

TransIP heeft nog niet bekendgemaakt wat de oorzaak van de storing is. Op de statuspagina valt te lezen dat klanten per e-mail daar bericht over zullen krijgen.

 

Jeroen, 9 juni 2016 7:44 pm

Beste klant,

Vanmorgen is er tussen 11:38 en 11:54 een onderbreking geweest op onze nameservers. Hierdoor waren domeinnamen - afhankelijk van je instellingen - mogelijk onbereikbaar. Door middel van deze mail willen we je informeren over de gebeurtenissen die hebben geleid tot dit incident.

Bij het verhelpen van een probleem aan een van onze nameservers is er besloten om een handmatige fix uit te rollen. Door een ernstige menselijke fout is dit op het gehele DNS-cluster tegelijk gebeurd, inclusief onze back-up locaties. Hierdoor werden alle nameservers tegelijk onbereikbaar.

Direct na ontdekking van deze fout is de fix teruggedraaid en kwamen de nameservers vanaf 11:50 weer online. Vanaf 11:54 waren alle getroffen diensten weer bereikbaar.

De hoge standaarden van betrouwbaarheid die je van ons gewend bent hebben we vandaag niet waargemaakt. Wij gaan onze procedures verder aanscherpen, zodat herhaling in de toekomst is uitgesloten.

We balen ervan dat een menselijk fout heeft geleid tot een incident van deze omvang en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via [email protected] of via een bericht in het controlepaneel.

Met vriendelijke groet,

TransIP

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.