Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nameserver storing TransIP legt tienduizenden domeinnamen korte tijd plat

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 juni 2016 14:36 uur

De nameservers van TransIP zijn vanochtend korte tijd onbereikbaar geweest. Als gevolg hiervan waren tienduizenden domeinnamen die gebruik maken van de nameservers van de grootste registrar van Nederland tijdelijk onbereikbaar.

Op de statuspagina van TransIP maakte het bedrijf om 11:43 uur melding van het feit dat alle nameservers van het bedrijf onbereikbaar waren. Om 12:05 uur meldde het bedrijf dat de storing weer was opgelost.

Opvallend is dat ongeveer een uur vóórdat de nameservers onbereikbaar werden, het controle paneel van TransIP al onbereikbaar was.

TransIP heeft nog niet bekendgemaakt wat de oorzaak van de storing is. Op de statuspagina valt te lezen dat klanten per e-mail daar bericht over zullen krijgen.

 

ISPam.nl Job board

Jeroen, 9 juni 2016 7:44 pm

Beste klant,

Vanmorgen is er tussen 11:38 en 11:54 een onderbreking geweest op onze nameservers. Hierdoor waren domeinnamen - afhankelijk van je instellingen - mogelijk onbereikbaar. Door middel van deze mail willen we je informeren over de gebeurtenissen die hebben geleid tot dit incident.

Bij het verhelpen van een probleem aan een van onze nameservers is er besloten om een handmatige fix uit te rollen. Door een ernstige menselijke fout is dit op het gehele DNS-cluster tegelijk gebeurd, inclusief onze back-up locaties. Hierdoor werden alle nameservers tegelijk onbereikbaar.

Direct na ontdekking van deze fout is de fix teruggedraaid en kwamen de nameservers vanaf 11:50 weer online. Vanaf 11:54 waren alle getroffen diensten weer bereikbaar.

De hoge standaarden van betrouwbaarheid die je van ons gewend bent hebben we vandaag niet waargemaakt. Wij gaan onze procedures verder aanscherpen, zodat herhaling in de toekomst is uitgesloten.

We balen ervan dat een menselijk fout heeft geleid tot een incident van deze omvang en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via support@transip.nl of via een bericht in het controlepaneel.

Met vriendelijke groet,

TransIP

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.