Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon lanceert groots partnerprogramma voor cloudmigraties

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 juni 2016 08:00 uur

Amazon is de grootste en dat wil het zo houden. AWS is van oudsher echter geen IT-bedrijf en dus heeft het een andere strategie dan bijvoorbeeld Microsoft. Waar de laatste vrijwel alle diensten zelf kan leveren, waaronder cloudmigraties naar Azure, vaart Amazon veel meer op partners. Tot nu toe was dat geen formeel, afgebakend programma, maar afgelopen woensdag publiceerde AWS haar AWS Partner Competency Program. Tussen de partners veel bekende namen, maar ook nichespelers.

Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk bedrijven naar de Amazon-cloud te brengen. Daarvoor heeft het bedrijf nu Migration Delivery Partners, met grote partijen als Accenture, CSC en Cognizant, maar ook de in Nederland wat meer onbekende spelers zoals Slalom Consulting.

Het Competency Program kent vijf categorieën: Delivery, Consulting, Discovery and Planning, Workload Mobility en Application Profiling. Daarin nemen nu 32 partners initieel deel. Zoals gezegd zitten daar bekende namen tussen: bij application profiling zijn de namen New Relic en Dynatrace bepaald geen verrassing. Dit zijn partijen die al lang bezig zijn met end-to-end monitoring van applicatiestacks over verschillende platformen. Wat wel opvalt, is het ontbreken van partijen die gespecialiseerd zijn in orchestration en brokering.

Hoewel: het is eigenlijk heel logisch. Alles landt tenslotte in Amazon, dus waarom zou je orchestratie nodig hebben over diverse platformen? Partijen als ServiceNow, RightScale en zelfs Rackspace vinden we voorlopig niet terug in dit soort programma’s, terwijl juist grote bedrijven wel op zoek zijn naar dit soort oplossingen. We zijn nog lang niet zover dat alles in public cloud kan landen, er blijft altijd legacy bestaan en ‘on prem’. Dan kun je niet zonder een orchestratielaag. Maar voor Amazon telt maar één ding: migratie van grote workloads naar de cloud van AWS.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.