Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon lanceert groots partnerprogramma voor cloudmigraties

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 juni 2016 08:00 uur

Amazon is de grootste en dat wil het zo houden. AWS is van oudsher echter geen IT-bedrijf en dus heeft het een andere strategie dan bijvoorbeeld Microsoft. Waar de laatste vrijwel alle diensten zelf kan leveren, waaronder cloudmigraties naar Azure, vaart Amazon veel meer op partners. Tot nu toe was dat geen formeel, afgebakend programma, maar afgelopen woensdag publiceerde AWS haar AWS Partner Competency Program. Tussen de partners veel bekende namen, maar ook nichespelers.

Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk bedrijven naar de Amazon-cloud te brengen. Daarvoor heeft het bedrijf nu Migration Delivery Partners, met grote partijen als Accenture, CSC en Cognizant, maar ook de in Nederland wat meer onbekende spelers zoals Slalom Consulting.

Het Competency Program kent vijf categorieën: Delivery, Consulting, Discovery and Planning, Workload Mobility en Application Profiling. Daarin nemen nu 32 partners initieel deel. Zoals gezegd zitten daar bekende namen tussen: bij application profiling zijn de namen New Relic en Dynatrace bepaald geen verrassing. Dit zijn partijen die al lang bezig zijn met end-to-end monitoring van applicatiestacks over verschillende platformen. Wat wel opvalt, is het ontbreken van partijen die gespecialiseerd zijn in orchestration en brokering.

Hoewel: het is eigenlijk heel logisch. Alles landt tenslotte in Amazon, dus waarom zou je orchestratie nodig hebben over diverse platformen? Partijen als ServiceNow, RightScale en zelfs Rackspace vinden we voorlopig niet terug in dit soort programma’s, terwijl juist grote bedrijven wel op zoek zijn naar dit soort oplossingen. We zijn nog lang niet zover dat alles in public cloud kan landen, er blijft altijd legacy bestaan en ‘on prem’. Dan kun je niet zonder een orchestratielaag. Maar voor Amazon telt maar één ding: migratie van grote workloads naar de cloud van AWS.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?