Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Acquisitie LinkedIn door Microsoft vooral interessant vanwege datacenterruimte

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 16 juni 2016 08:00 uur

Microsoft neemt voor 26,2 miljard dollar LinkedIn over. Op zich is dat al bijzonder nieuws, maar het is interessanter om te ontdekken waarom Microsoft een social media-site overneemt. Hoewel het bedrijf daar geen hele concrete uitspraken over doet, laten een paar zaken zich raden. Om te beginnen haalt Microsoft met LinkedIn een flinke klantenbase binnen, inclusief mensen die invloed kunnen hebben in beslissingen omtrent IT-strategieën. Die mensen zijn goud waard voor Microsoft, vooral omdat het bedrijf weet dat veel ondernemers in de komende maanden de beslissing zullen nemen voor migratie naar public cloud. Bij voorkeur is dat natuurlijk Azure. Microsoft wil zoveel mogelijk klanten onboarden in haar cloud.

Een ander aspect is dat met de overname van LinkedIn Microsoft direct haar datacenter-footprint flink vergroot. Microsoft is al de grootste gebruiker van leased datacenters. De vraag naar datacenterruimte is in de laatste maanden al enorm toegenomen, dankzij de groei van Azure. LinkedIn maakt vooral gebruik van de datacenters van Digital Realty Trust, dat ook in Amsterdam een aantal datacenters exploiteert. Sterker: na de overname van de Telecity-datacenters door Equinix in 2015 moest deze laatste een aantal datacenters van de hand doen. Twee van die datacenters in Amsterdam gaan over naar Digital Realty dat ook al twee centers heeft in de regio.

Microsoft wordt met de overname van LinkedIn de grootste klant van Digital Realty. Ongetwijfeld zal Microsoft de deal nu gebruiken om meer services binnen de datacenters van Digital Realty te krijgen, inclusief allerlei PaaS en SaaS-diensten vanuit Azure. LinkedIn zelf heeft wereldwijd ongeveer 280.000 vierkante meter aan datacenterruimte in gebruik. Het ligt niet in de verwachting dat dit platform nog veel verder gaat groeien, maar daar gaat het ook niet om. Waarom zelf bouwen als andere partijen dat al voor je hebben gedaan? Alleen dat maakt de LinkedIn-acquisitie al meer dan de investering dubbel en dwars waard.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.