Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Finse startup voor datahotel heeft plannen voor Eemshaven

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 juni 2016 08:00 uur

De Groninger Eemshaven krijgt er een nieuwe datacenterprovider bij, tenminste als de plannen doorgaan. De Finse startup NxtVn is in gesprek met Groningen Seaports voor de vestiging van een aantal kleinere datacenters. NxtVn maakte de plannen vorige week bekend tijdens een conferentie in Frankrijk waar ook de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland aanwezig was. Het is allemaal dus nog erg pril. NxtVn bestaat sinds 2014 en heeft nog geen datacenters, de eerste is nu in aanbouw in het Finse Halli. Toch ziet Groningen Seaports het bedrijf als een serieuze partner.

Dat laatste heeft vooral te maken met het feit dat NxtVn samenwerkt met Engie, onderdeel van GDFSuez, waaronder ook Electrabel valt. Dat laatste bedrijf heeft een centrale in de Eemshaven. Volgens het Dagblad van het Noorden wordt het nieuwe ‘datahotel’ gepland aan de zuidkant van het terrein, ten noorden van het Google-datacenter in de Eemshaven.

Groningen Seaports praat inmiddels met diverse partijen om de ambitie van de Eemshaven verder in te vullen: de haven bij Delfzijl wil een internationaal knooppunt voor dataverkeer worden. Over tijdslijnen is nog niets bekend.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.