Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft kondigt veel nieuwe features aan tijdens DockerCon

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 juni 2016 08:00 uur

Het was de week van DockerCon2016 en vooral van de aankondigingen die Microsoft deed tijdens deze Docker-conferentie. Als er iets duidelijk wordt tijdens dit soort gelegenheden, dan is het wel dat het zo langzamerhand echt om toegevoegde waarde gaat in de cloud. Die toegevoegde waarde zit niet in cloud-native, maar in het verplaatsen van bestaande applicaties naar de cloud en het uitfaseren van de on premises-datacenters. Hoewel: Microsoft biedt natuurlijk de mogelijkheid om Azure naar het eigen datacenter te halen. Eind dit jaar moet Azure Stack ready for release zijn. De grote uitdaging is dan het orchestreren van workloads tussen Azure Stack en de public cloud van Azure.

Microsoft had daarvoor al Azure Container Services, maar dat was uitsluitend voor Linux-containers. Met ACS kunnen klanten applicaties met Docker Swarm of Apache Mesos naar en vanuit Azure verplaatsen. Zoals gezegd: alleen voor Linux-containers. Sowieso is het opmerkelijk dat Azure vooral draait op Linux. Ruim een derde van alle virtuals in Azure draait op een Linux-platform. Sterker: Microsoft kondigde deze week aan SQL-server voor Linux per medio 2017 beschikbaar te hebben. Tijdens DockerCon demonstreerde Azure CTO Mark Russinovich een SQL-server op Ubuntu, binnen een Docker-container.

Die Docker-container draaide binnen Docker Datacenter en dat was misschien wel het grootste nieuws. Docker Datacenter is per direct beschikbaar vanuit de Azure-portal. Daarmee kunnen klanten Docker-containers beheren op hybride platforms, dus in de public Azure-cloud en Azure Stack dat binnen een eigen datacenter draait van de klant. Het zijn de voorbereidingen om Azure Stack zo compleet mogelijk ‘weg te zetten’, inclusief alle functionaliteit die de public-variant ook heeft, te benaderen vanuit de portal. Ook OMS (Operations Management Suite) is dan voor Azure Stack beschikbaar. En zelfs Azure Container Services voor Windows-machines.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.