Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft kondigt veel nieuwe features aan tijdens DockerCon

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 juni 2016 08:00 uur

Het was de week van DockerCon2016 en vooral van de aankondigingen die Microsoft deed tijdens deze Docker-conferentie. Als er iets duidelijk wordt tijdens dit soort gelegenheden, dan is het wel dat het zo langzamerhand echt om toegevoegde waarde gaat in de cloud. Die toegevoegde waarde zit niet in cloud-native, maar in het verplaatsen van bestaande applicaties naar de cloud en het uitfaseren van de on premises-datacenters. Hoewel: Microsoft biedt natuurlijk de mogelijkheid om Azure naar het eigen datacenter te halen. Eind dit jaar moet Azure Stack ready for release zijn. De grote uitdaging is dan het orchestreren van workloads tussen Azure Stack en de public cloud van Azure.

Microsoft had daarvoor al Azure Container Services, maar dat was uitsluitend voor Linux-containers. Met ACS kunnen klanten applicaties met Docker Swarm of Apache Mesos naar en vanuit Azure verplaatsen. Zoals gezegd: alleen voor Linux-containers. Sowieso is het opmerkelijk dat Azure vooral draait op Linux. Ruim een derde van alle virtuals in Azure draait op een Linux-platform. Sterker: Microsoft kondigde deze week aan SQL-server voor Linux per medio 2017 beschikbaar te hebben. Tijdens DockerCon demonstreerde Azure CTO Mark Russinovich een SQL-server op Ubuntu, binnen een Docker-container.

Die Docker-container draaide binnen Docker Datacenter en dat was misschien wel het grootste nieuws. Docker Datacenter is per direct beschikbaar vanuit de Azure-portal. Daarmee kunnen klanten Docker-containers beheren op hybride platforms, dus in de public Azure-cloud en Azure Stack dat binnen een eigen datacenter draait van de klant. Het zijn de voorbereidingen om Azure Stack zo compleet mogelijk ‘weg te zetten’, inclusief alle functionaliteit die de public-variant ook heeft, te benaderen vanuit de portal. Ook OMS (Operations Management Suite) is dan voor Azure Stack beschikbaar. En zelfs Azure Container Services voor Windows-machines.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.