Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix breidt uit in Amsterdam met Direct Connect naar AWS

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 juli 2016 08:00 uur

De strategie van Equinix is glashelder: de grootste worden. Met de aankoop van de datacenters van Telecity, had het een flinke slag gemaakt. Maar uitgerekend de datacenters in Amsterdam moest Equinix afstoten, die werden recentelijk verkocht aan Digital Realty. Equinix heeft haar zinnen echter gezet op het knooppunt Amsterdam: de onderneming ziet de Nederlandse hoofdstad bij uitstek als de meest gunstige plek voor grootschalige datacenters. Daarom gaat Equinix bouwen op het Amsterdam Science Park. Acht verdiepingen hoog.

De eerste fase betreft de uitbreiding van AM4 dat in totaal 1550 racks moet kunnen bergen. Verdere uitbreidingen moeten die capaciteit uiteindelijk vergroten naar 4200 racks. De totale investering bedraagt volgens Equinix 190 miljoen dollar. Dat is mooi nieuws en het zet Amsterdam nog beter op de kaart voor datacenters en als internetknooppunt.
Maar het echte nieuws is dat dit datacenter directe verbindingen krijgt naar AWS. En niet alleen dit nieuwe datacenter, maar alle Amsterdamse Equinix-datacenters krijgen Direct Connect van AWS. Soort van: want de Direct Connect-node zal worden gehost in AM3. Via Metro Connect van Equinix worden de andere datacenters vervolgens ontsloten richting AWS. Daarmee wordt Amsterdam een van de belangrijkste hubs in Europa voor Equinix, na Londen en Frankfurt waar de datacenters al Direct Connect naar AWS hebben.

De set-up voor Amsterdam is identiek aan Frankfurt: ook daar heeft Equinix een campus die samen de Internet Business Exchange (IBX) vormen. De aangesloten datacenters zijn door Metro Connect met elkaar verbonden. Vanuit één van de vijf Frankfurt datacenters wordt vervolgens Direct Connect aangeboden.

ISPam.nl Job board

Fabian, 18 juli 2016 12:16 pm

Wat is het onderscheidende aan deze Direct Connect dienst van Equinix ?

Er zijn al de nodige carriers die AWS transporteren van Frankfurt/Ierland naar Amsterdam.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...