Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix breidt uit in Amsterdam met Direct Connect naar AWS

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 juli 2016 08:00 uur

De strategie van Equinix is glashelder: de grootste worden. Met de aankoop van de datacenters van Telecity, had het een flinke slag gemaakt. Maar uitgerekend de datacenters in Amsterdam moest Equinix afstoten, die werden recentelijk verkocht aan Digital Realty. Equinix heeft haar zinnen echter gezet op het knooppunt Amsterdam: de onderneming ziet de Nederlandse hoofdstad bij uitstek als de meest gunstige plek voor grootschalige datacenters. Daarom gaat Equinix bouwen op het Amsterdam Science Park. Acht verdiepingen hoog.

De eerste fase betreft de uitbreiding van AM4 dat in totaal 1550 racks moet kunnen bergen. Verdere uitbreidingen moeten die capaciteit uiteindelijk vergroten naar 4200 racks. De totale investering bedraagt volgens Equinix 190 miljoen dollar. Dat is mooi nieuws en het zet Amsterdam nog beter op de kaart voor datacenters en als internetknooppunt.
Maar het echte nieuws is dat dit datacenter directe verbindingen krijgt naar AWS. En niet alleen dit nieuwe datacenter, maar alle Amsterdamse Equinix-datacenters krijgen Direct Connect van AWS. Soort van: want de Direct Connect-node zal worden gehost in AM3. Via Metro Connect van Equinix worden de andere datacenters vervolgens ontsloten richting AWS. Daarmee wordt Amsterdam een van de belangrijkste hubs in Europa voor Equinix, na Londen en Frankfurt waar de datacenters al Direct Connect naar AWS hebben.

De set-up voor Amsterdam is identiek aan Frankfurt: ook daar heeft Equinix een campus die samen de Internet Business Exchange (IBX) vormen. De aangesloten datacenters zijn door Metro Connect met elkaar verbonden. Vanuit één van de vijf Frankfurt datacenters wordt vervolgens Direct Connect aangeboden.

Fabian, 18 juli 2016 12:16 pm

Wat is het onderscheidende aan deze Direct Connect dienst van Equinix ?

Er zijn al de nodige carriers die AWS transporteren van Frankfurt/Ierland naar Amsterdam.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.