Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

@Home kopen?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 juni 2006 19:45 uur

Nu Demon Nederland is verkocht, is het nu de beurt aan @Home om in de etalage te staan. Vandaag maakte moederbedrijf Essent bekend dat het het bedrijf Essent Kabelcom dat voor de gemiddelde consument bekend staat als @Home te koop staat. De vraagprijs is niet door Essent bekend gemaakt, maar gerekent mag worden op enkele miljarden euro’s. Wel geeft Essent aan dat een van de belangrijkste criteria die aan de koper zullen worden gesteld is de mogelijkheid om de dienstverlening verder uit te breiden. Daarvoor zou het wenselijk zijn dat @Home opgaat in een groter geheel of de kabeldiensten aan kunnen sluiten bij de dienstverlening van de koper.

Webwereld vindt dit nieuws opmerkelijk omdat Essent enkele maanden geleden al zat te lonken naar Casema dat eveneens in de etalage staat en zou destijds al in gesprek zijn met investeerders om de koopsom van 2.000.000.000 bij elkaar te krijgen. Zelf vind ik deze ontwikkeling niet meer dan logisch gezien ze eerst hebben geprobeerd om zelf door middel van een overname schaalvergroting te realiseren en dat als zelfstandig bedrijf te kunnen afstoten, nu dat niet gelukt is zetten ze het bedrijf in de etalage om het bedrijf zo alsnog te verzelfstandigen door zichzelf als fusie of overname kandidaat op te werpen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.