Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft plust weer dankzij cloud, wel uitstel voor Azure Stack

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 21 juli 2016 08:00 uur

De agressieve strategie die Microsoft heeft ingezet met PaaS- en SaaS-diensten via Azure, legt het bedrijf geen windeieren. Sterker: diensten als Office365 zorgen ervoor dat het bedrijf weer positieve cijfers kan rapporteren: in totaal boekte Microsoft een ruime 3 miljard dollar winst in het afgelopen kwartaal. Een jaar eerder leed het bedrijf nog voor datzelfde bedrag verlies.

De grootste cashmaker is de clouddivisie: dat tekent voor een omzetstijging van 7 procent. Microsoft gooide eind vorig jaar het roer helemaal om en zette 100 procent in op cloud met haar Azure-platform en vooral de SaaS-diensten met Office365, Sharepoint en Skype-for-Business. Microsoft wil weer de grootste softwareaanbieder worden in de kantoren. Jarenlang probeerde het dat te bereiken via de pc-markt en zelfs via smartphones.

Inmiddels heeft Microsoft de overname van het Finse Nokia volledig afgeschreven. Microsoft verdient nog steeds een aardige cent aan pc’s en smartphones, maar is dat tegelijkertijd sterk aan het afbouwen. De winst moet uit software en licenties komen, geleverd vanuit de public cloud. Kleine tegenvaller in die zin is het bericht dat het de levering van de private cloud variant van Azure, Microsoft Azure Stack, moet uitstellen. Oorspronkelijk zou Azure Stack vanaf dit jaar leverbaar zijn, dat wordt nu medio 2017. De reden hiervoor is dat Microsoft hardware-stacks wil ‘integreren’ met Azure. In de eerste versies waren klanten volledig vrij in hardwarekeuze. Dat heeft Microsoft nu veranderd: in de eerste release zal alleen hardware van HP, Dell en Lenovo worden ondersteund.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...