Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NL-IX verwelkomt 200e member

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 16 januari 2009 08:03 uur

logo_nlixDe NL-ix heeft haar 200e lid mogen verwelkomen. Voip aanbieder Breezz Nederland heeft besloten een eigen netwerk uit te bouwen en is begonnen met een NL-ix aansluiting. Breezz is behalve een naam een concept voor voip telefonie. Dit concept werd per 1 februari 2006 overgenomen en uitgebouwd door directeur Gert van den Berg, dat tot die tijd zelf verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het product bij zijn oude werkgever, Carrier1.

Gert van den Berg (rechts) van Breezz ontvangt felicitaties en een geschenk van Marc Gauw van de NL-ix.

Marc Gauw, commercieel directeur van de NL-ix is blij met de nieuwe partij. “Het is goed om op te merken dat niet alleen providers, maar ook steeds meer bedrijven die Internet als core-business hebben aan een eigen netwerk bouwen. De ene partij kiest dit uit oogpunt om kosten te besparen, de andere vindt beschikbaarheid belangrijker. Goede peerings zijn daarbij van cruciaal belang”.

Gert van den Berg van Breezz bevestigt dit: “We leveren onze diensten met de hoogst mogelijke kwaliteit. Korte routes zijn daarbij belangrijk. Omdat de NL-ix ook kon voorzien van een AS-nummer en een blok IP-adressen alsmede ondersteuning bood voor het opzetten van de routers op basis van BGP was de keuze snel gemaakt. Een uniek aanbod, dat verder ging dan het enkel leveren van een switchpoort”.

NL-ix nieuwsbrief
De NL-ix heeft inmiddels ook de derde editie van haar nieuwsbrief naar leden gestuurd. Dat de rek van deze exchange – wereldwijd nummer 5 qua omvang – er nog niet uit is, blijkt wel uit weer nieuwe datacentra waar een POP (Point of Prescence) beschikbaar zal komen, namelijk InterXion AMS5, Equinix Amsterdam en Final Frontier in Almere. Ook Telecity 4 in Amsterdam en Nedzone in Steenbergen zal binnenkort van een POP voorzien worden.
Daarnaast is het dienstenportfilio onlangs uitgebreid. De NL-ix levert nu ook 1 en 10 Gbit Wavelengts (virtuele fiberverbindingen, RtH) tussen veel datacentra waar zij ook een POP hebben

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.