Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

PowerShell per direct beschikbaar als open-source

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2016 08:00 uur

Had iemand – zeg – vijf jaar geleden gezegd dat Microsoft open-source zou worden, had hem dat slechts gehoon op opgeleverd. Maar Microsoft wordt open-source. Het bedrijf kondigde deze week aan dat PowerShell als open-source per direct beschikbaar is voor Linux en OS X. “Klanten werken tegenwoordig in een multi-platform, multi-cloud, multi-OS omgeving, dat is de realiteit”, stelt architect Jeffrey Snover van Microsoft in een Azure-blog.

Via GitHub is PowerShell te downloaden voor OS X 10.11 en verschillende Linux-varianten die vooral populair zijn onder ontwikkelaars: Ubuntu 14.04 en 16.04, CentOs 7 en RedHat. Ontwikkelaars kunnen met één tool nu op diverse platforms werken. Vanzelfsprekend en bij voorkeur in Microsoft Azure. Het uiteindelijke doel zal ook helder zijn: Azure moet het leidende cloudplatform worden en daarvoor is het nodig dat de Microsoft-cloud zo open mogelijk wordt met ‘panklare’ tools. Eerder dit jaar werd de Unix-shell Bash al geïntegreerd met Windows.

De beweging die Microsoft inzet, is volstrekt logisch: meer dan 60 procent van de virtuele machines in Azure draait een Linux-OS. Topman Nadella verkondigt al enige tijd de visie dat Microsoft Linux volledig moet omarmen, zeker op Azure. Snover stelt dan ook dat dit slechts het begin is en dat Microsoft projecten ontwikkelt samen met Chef en VMware om het platform zo open mogelijk te maken. Sterker: in diezelfde blog noemt Snover ook AWS en Google als derde partijen waarmee Microsoft samenwerkt. De eerstvolgende stap is overigens de integratie van deze open-source-variant van PowerShell in OMS, de nieuwe Operations Management Suite waarmee workloads op Azure kunnen worden beheerd. PowerShell en Desired State Configuration (DSG) zal beschikbaar zijn in OMS Automation.

ISPam.nl Job board

Satanhood, 22 augustus 2016 9:27 am

Een beetje wassen neus. Zodra er een PR wordt gedaan op bestaande functionaliteit weet MS niet meer wat ze er mee aan moeten. Ik doel dan op de request om curl en wget als "aliases" te verwijderen omdat dit (terecht) tot verwarring kan leiden.
Lees https://github.com/PowerShell/PowerShell/pull/1901

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?