Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Overstapservice bij XS4ALL geautomatiseerd

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 19 januari 2009 08:03 uur

XS4ALLSoftwareontwikkelaar Xebia heeft voor internetprovider XS4ALL een systeem ontwikkeld voor het geautomatiseerd afhandelen van zogenaamde overstapcontracten. De aanleiding voor dit nieuwe systeem is de eis van de Nederlandse overheid om de overstapdrempel naar een andere internetprovider voor de consument te verlagen. Daarbij moeten providers het activeren van de nieuwe verbinding en het opzeggen van het oude contract onderling regelen. Het berichtenverkeer tussen verschillende providers en de afhandeling hiervan heeft XS4ALL nu volledig geautomatiseerd.

Veel internetproviders hebben ervoor gekozen het afhandelen van overstapcontracten handmatig te verwerken. Echter, om kosten te besparen en om fouten te voorkomen, koos XS4ALL voor een geautomatiseerd systeem met directe koppelingen naar de eigen systemen, dat bovendien goed beveiligd is tegen vergissingen en misbruik.

Jaap Schuurman, informatie architect annex projectleider bij XS4ALL was positief verrast over de werkwijze van Xebia: “We hebben een eigen ontwikkelafdeling, maar gezien de tijdsdruk was het voor hen niet haalbaar om dit systeem te ontwikkelen. Voor Xebia is dat wel mogelijk omdat zij de Agile methode van softwareontwikkeling gebruiken en dat blijkt uitstekend te functioneren bij dit soort tijdskritische projecten. Agile zorgt er tevens voor dat wij veel controle hebben gehad over het eindresultaat. En dat eindresultaat overtreft al onze verwachtingen.”

Daan Teunissen, CEO van Xebia: “Dit project bij XS4ALL bewijst dat de Agile methode echt werkt. We hadden een korte periode om dit systeem vanaf het nulpunt op te bouwen, maar wij hebben de mensen in huis die dat voor elkaar krijgen. Zij zijn technisch onderlegd en communicatief vaardig. Twee vaardigheden die de samenwerking met XS4ALL zeer geslaagd maken.”

Xebia ontwikkelde dit systeem, bestaande uit een XML over mail protocol, een uitgebreide GUI, PGP-encryptie van in- en uitgaande berichten en interfaces met twee externe systemen door middel van XML op HTTP. Tevens werd er een audit uitgevoerd met betrekking tot beveiligingsaspecten en de ontwikkelde software. De uitkomsten van deze audit waren zeer positief.

ISPam.nl Job board

Arnoud Vermeer, 19 januari 2009 9:16 am

Agile development is geen methode maar een container begrip. Xebia maakt gebruik van de Scrum-methodiek. Dit is een Agile ontwikkel methode die gebruik maakt van Sprints van 2 tot 6 weken en regelmatig overleg met de klant.

Andere Agile ontwikkel methodes zijn oa DSDM en extreme programming (XP).

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...