Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

En toen kwam er toch nog een koper voor Rackspace

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 september 2016 08:00 uur

Het is toch wel een bijzonder verhaal, dat van Rackspace. Geen bedrijf waar zo veel om te doen is geweest in de afgelopen drie jaar dan Rackspace. Vorige week kondigde het bedrijf ineens aan dat het wordt gekocht – het heet officieel een buy-out – door een investeerder, Apollo. Deze investeerder is vooral sterk in de exploitatie van cruiseschepen, maar een volstrekt onbekende speler in de technologiemarkt. Toch legt Apollo per aandeel bijna 40 procent meer op tafel dan de huidige beurswaarde die al sinds april onder zware druk staat.

Volgens Rackspace zelf is dit een volstrekt logische beweging: als privaat bedrijf hoef je je niet meer zozeer druk te maken om beurswaarde, dividend en alles dat aandeelhouders nu eenmaal het meest boeit. Daar staat tegenover dat een investeerder op enig moment, net als aandeelhouders, domweg rendement wil zien op haar geïnvesteerde centen. Rackspace leek evenwel juist op de goede weg door zich vooral als orchestrator en managed services-partij voor public clouds op te stellen, met name AWS en Azure. Daarnaast was Rackspace toch ook dé partij voor OpenStack-private cloud, waar het ooit eens mee begon voor Rackspace.

In 2014 stond het bedrijf ook al in de etalage. Toen zoemden namen als Cisco en CenturyLink rond als partijen die mogelijk geïnteresseerd zouden zijn. Destijds was Cisco de enige logische naam, vanwege het OpenStack-portfolio van Rackspace. Dat portfolio sloot toen vrijwel nergens aan en alle overnamegeruchten verdwenen weer naar de achtergrond: er kwam een nieuwe CEO die carte blanche kreeg om het roer om te gooien en daarmee ging Rackspace definitief als zelfstandig bedrijf door.

Er is in de afgelopen twee jaar veel veranderd. Niet alleen heeft OpenStack een enorme groei doorgemaakt, Rackspace zelf maakte een aantal hele slimme strategische keuzes door zichzelf als ‘spin in het web’ te positioneren binnen de cloud met ‘fanatical support’ voor de grote, leidende cloudaanbieders. Medio vorig jaar betrok het bedrijf in Amsterdam nog een groter kantoor om de expansie op de Nederlandse markt verder vorm te geven. Kortom: het ging en gaat Rackspace gewoon goed.

Enige probleem was het feit dat Rackspace aan de beurs stond genoteerd. Dat zorgde voor teveel onzekerheid in de cashflow. De buy-out waarmee Apollo Rackspace nu van de beurs haalt, is dus welkom. Met de overnamesom van ruim 4 miljard euro heeft de van origine Texaanse onderneming gewoon een goede deal.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?