Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace loopt met managed application services weer voorop

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 26 september 2016 08:00 uur

En weer loopt Rackspace een tikkie voor de muziek uit. Het bedrijf gaat managed application services leveren in Azure. Daarom krijgt niet alleen de strategie van Rackspace vorm, maar zet het eigenlijk de toon – om in muziektermen te blijven – voor andere integrators en managed services-leveranciers. Waarom nog de eigen datacenters gebruiken als andere partijen veel sneller en goedkoper bestaande infra kunnen inzetten? Waarom zou je on-top services niet op die infrastructuur leveren?

Begin september maakte Rackspace bekend dat het werd verkocht – een buy-out – aan een investeerder en dat de onderneming van de beurs zou verdwijnen. Bij die gelegenheid verklaarde het management van Rackspace al dat het als private onderneming dingen zou kunnen doen die het niet als beursgenoteerd bedrijf zou kunnen realiseren. Sinds september regent het letterlijk introducties van nieuwe diensten en lijkt Rackspace vooral in te zetten op innovatie, maar ook in het zo snel mogelijk ontsluiten van public cloud voor haar klanten.

Het simpelweg beschikbaar stellen van IaaS is daarbij al lang niet meer voldoende. Het gaat om toegevoegde waarde en dan heb je het snel over applicaties. Het overbrengen van enterprise applicaties naar de public cloud is één ding, ervoor zorgen dat die applicaties netjes worden beheerd is iets anders. De dienst van Rackspace richt zich vooral op kritische applicaties en high performance van deze applicaties. Rackspace monitort daarbij de applicaties, de interfaces, het netwerk en de Azure-infrastructuur waarop de omgevingen zijn gebouwd. Voor dat laatste zal Rackspace waarschijnlijk maximaal gebruikmaken van OMS, Operations Management Suite van Azure.

Vooralsnog is de dienst beschikbaar voor echte enterprise-omgevingen zoals SAP Hybris, Oracle Suite, maar ook websites die in Magento zijn gebouwd en specifieke Java en .Net-omgevingen. De service levels die Rackspace daarbij garandeert zijn ambitieus: 100 procent uptime garantie van het platform (Azure), performance monitoring en natuurlijk 24*7 ondersteuning.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.