Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ignite Conference: Microsoft mikt 100 procent op hybride

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 3 oktober 2016 08:00 uur

Veel cloudarchitecten en –engineers hebben hun blik deze week gericht op de Ignite-conferentie van Microsoft. Belangrijkste boodschap die Microsoft hier uitdraagt: waarom zou je nog omgevingen buiten de cloud hosten? Het antwoord op die vraag is: vanwege compliancy, security en omdat je bedrijfskritische processen vooral ‘in house’ en ‘on prem’ wilt blijven draaien. Dus is het wachten op Microsoft Azure Stack.

Het belangrijkste nieuws over Azure Stack was al bekend: het product waarbij de Azure-software op gecertificeerde hardware in het eigen datacenter kan worden gebruikt, zal medio volgend jaar op de markt komen. Oorspronkelijk was dat het eind van dit jaar, maar Microsoft stelde de release recentelijk uit naar 2017. Wel onthulde Microsoft tijdens Ignite de tweede preview-versie. Grootste verschil met de eerste is dat deze versie verschillende systemen ondersteunt, waar in de eerste preview alles op één machine moest draaien, met als minimale eisen een 12-core dual socket processor, 96GB RAM en vier hard drives van met minimaal 140GB capaciteit.

Daarnaast maakte Microsoft de release bekend van Microsoft Server 2016 en System Center 2016: beide producten zullen per 1 oktober beschikbaar zijn. Belangrijker is de toevoeging van Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) dat nu een standaard onderdeel is van de Microsoft besturingssystemen. Alles is daarbij gericht op de mogelijkheid om die systemen in te zetten in hybride cloudmodellen en dus is de functionaliteit van het oude, meer bekende Windows Defender flink uitgebreid en kan WDATP nu ook samenwerken met Office 365 Advanced Threat Protection.

WDATP scant op nieuwe malware en communiceert met ATP in Office 365 zodat meteen kan worden vastgesteld of de malware ook voorkomt in mail of andere bestanden binnen die omgeving, bijvoorbeeld via geïnfecteerde websites. ATP kan die websites ‘parkeren’ in een aparte sandbox-omgeving om daar verdere analyse te doen. De integratie met Office365 komt echter pas volgend jaar beschikbaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Evenementen in de branche – voorjaar 2016
hack coins hill climb racing 2: That's a well-thought-out answer to a challenging question

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
appvn: This is a very interesting web page and I have enjoyed reading many of the articles and posts contai...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
whatsapp web: It is a great article. You will surely like this also because it is a great stuff, yeah it’s give ...

19 hosting en datacenter tweets: Datacenter billboard, miljoenste domeinnaam, HPE Goldpartner, evenementen en kantoorbezoek
fastpokemap: This is a very interesting web page and I have enjoyed reading many of the articles and posts contai...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...