Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: TransIP, SURFnet en Ikoula

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 oktober 2016 12:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: TransIP verrijkt VPS met Zorgeloos Mailen, SURFnet kiest opnieuw Eurofiber-glasvezelverbindingen als basis voor innovatie in onderwijs en onderzoek en Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE) kondigt gedragscode aan voor databescherming. Maar ook taxiID kiest voor Virtual Datacenter van Denit, STRATO #faireenvoudigd hosting: voor meer klanttevredenheid, Previder biedt full SSD Storage as a Service en Ongeëvenaarde datagroei dankzij onderzeese kabels.

 1. TransIP verrijkt VPS met Zorgeloos Mailen

Het is doorgaans een lastige klus om een mailserver op te zetten en te beheren. Mails worden vaak niet afgeleverd omdat een mailreputatie ontbreekt en IP-adressen op een blacklist staan. Met de nieuwe mailservice neemt TransIP deze zorgen uit handen. Elke mail wordt standaard ondertekend met een DKIM-signature. Hiermee kan de ontvanger detecteren of het bericht door derden is gewijzigd en verifiëren dat het bericht ook daadwerkelijk van de afzender komt. De toevoeging van DKIM zorgt ervoor dat mail succesvol bij de ontvanger wordt afgeleverd.
Lees het volledige bericht

 2. SURFnet kiest opnieuw Eurofiber-glasvezelverbindingen als basis voor innovatie in onderwijs en onderzoek

SURFnet en Eurofiber hebben vandaag opnieuw een vijftienjarig contract ondertekend voor de levering van managed dark fiber (onbelichte glasvezel)-verbindingen. De verbindingen van Eurofiber vormen een groot deel van het geavanceerde glasvezelnetwerk dat SURFnet aan studenten, medewerkers, docenten en onderzoekers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in heel Nederland biedt. Via het netwerk levert SURFnet innovatieve ICT-toepassingen die helpen het onderwijs en onderzoek in ons land naar het hoogst mogelijke niveau te brengen.
Lees het volledige bericht

 3. Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE) kondigt gedragscode aan voor databescherming

Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE), een nieuwe coalitie bestaande uit meer dan twintig in Europa actieve cloud providers, kondigen de invoering van de allereerste gedragscode op het gebied van databescherming aan, deze gedragscode bepaalt dat cloud providers hun klanten de mogelijkheid moeten bieden om data alleen binnen de EU/EEG te verwerken en op te slaan.
Lees het volledige bericht

Deze 4 berichten mag je ook niet missen:

taxiID kiest voor Virtual Datacenter van Denit
taxiID heeft na een zorgvuldige selectie voor de virtual datacenter oplossing van Denit gekozen. Het bedrijf uit Amsterdam biedt online diensten aan meer dan 4000 geregistreerde taxibedrijven in Nederland en daarbuiten, variërend van grote taxicentrales tot kleine zelfstandigen. Voor deze klanten verzorgt taxiID de digitale verwerking van het moment van boeken, toewijzen aan de chauffeur en het verwerken van de rit. Met de taxiID services kunnen ritten sneller dan ooit worden ingevoerd, verwerkt en uitgegeven
Lees het volledige bericht

STRATO #faireenvoudigd hosting: voor meer klanttevredenheid
STRATO start met ‘Hosting #faireenvoudigd’: een uitgebreid initiatief om diensten van STRATO nóg eerlijker en eenvoudiger te maken. De hostingaanbieder doet dit op verschillende manieren, bijvoorbeeld met kortere contractperiodes, een snelle en gemakkelijke manier om online op te zeggen en een 30 dagen geld-terug-garantie bij alle producten, ook bij domeinnamen. Daarmee onderscheidt STRATO zich van andere aanbieders. Samen met de start van de nieuwe strategie publiceert STRATO de resultaten van een groot onderzoek onder Duitse consumenten, uitgevoerd door forsa. Daaruit blijkt dat een op de vijf klanten (22 procent) ontevreden is met zijn telefoon-, internet- of hostingaanbieder.
Lees het volledige bericht

Previder biedt full SSD Storage as a Service
Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten heeft een nieuwe dienst ontwikkeld – Storage as a Service (STaaS) vanuit het full SSD storage platform. Bedrijven kunnen zeer snelle storagecapaciteit huren, dit naar behoefte uitbreiden en afrekenen op pay-per-use basis. Hierdoor zijn ze niet gebonden aan langetermijninvesteringen en capaciteitsprognoses van een aantal jaren en kunnen ze flexibel omgaan met de eigen storagebehoefte.
Lees het volledige bericht

Ongeëvenaarde datagroei dankzij onderzeese kabels
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), het bedrijf voor wereldwijde interconnectie en datacenters, kondigt het twaalfde onderzeese kabelproject aan (tussen Florida en Brazilië). Met deze projecten probeert Equinix in te spelen op het toenemende dataverkeer. Maar liefst 99 procent van het wereldwijde internetverkeer loopt inmiddels (onder andere) via onderzeese kabels. De onderzeese kabelindustrie ervaart een explosieve groei, gedreven door een exponentiële toename van dataverkeer. Hieronder vallen onder meer een enorme uitbreiding van video, social media, e-commerce en ander consumentenverkeer. De hoeveelheid onderzeese kabels die dit jaar gelegd zal worden is hoger dan het totaal van de afgelopen vijftien jaar.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.