Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Komst Rubrik op Nederlandse markt uitdaging voor integrators

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 12 oktober 2016 08:00 uur

Hier zullen een paar system integrators op z’n minst nerveus van moeten worden: Rubrik komt naar Nederland. Het Amerikaanse bedrijf gaat Nederland gebruiken als entree naar de Europese markt. Rubrik doet in cloudmanagement. Sterker: het heeft een manier gevonden om legacy en cloud aan elkaar te knopen: precies de markt waar integrators proberen hun graantje mee te pikken.

De oplossing van Rubrik is een appliance die ook als beheerde dienst wordt aangeboden. Binnen die appliance regelt Rubrik geautomatiseerde backups, recovery, replicatie en data-archivering voor hybride cloud-omgevingen, dus zowel voor omgevingen op eigen hardware in eigen datacenters als public cloud-omgevingen. De appliance is in vier smaken verkrijgbaar: de kleinste is de R334 met drie 8-core Intel-processoren en 36 TB harddisk storagecapaciteit. De zwaarste appliance is de R528 die is uitgerust met vier processoren, 96 TB harddisk-capaciteit en 1,6 TB SSD-capaciteit. Klinkt als hyperconverged? Da’s niet zo raar: Rubik-oprichter Bipul Sinha is onder meer investeerder in Nutanix.

Maar het meest onderscheidende is het feit dat de appliance en de fabrik van Rubrik is de snapshottechnologie die applicaties herkent op zowel VMware als Hyper-V hypervisor-omgevingen. VMware’s vSphere is nog steeds de leidende hypervisor in datacenters, terwijl Azure onder de motorkap gebruik maakt van Microsofts eigen Hyper-V. Rubrik kan op deze hypervisors snapshots maken van Exchange, SharePoint, SQL Server, Oracle RDBMS en Active Directory. De snapshots worden weggeschreven binnen de appliance, maar kunnen ook naar een achterliggend SAN worden gestuurd. De gehele datacenterinfrastructuur kan hiermee sterk worden vereenvoudigd, stelt Rubrik.

Daarmee is Rubrik geen orchestratietool of zelfs integratietool, maar zet het wel een belangrijke stap in het koppelen van legacy- en cloudomgevingen, het terrein waar system integrators zich graag willen bewijzen. Die krijgen een rap groeiende concurrent op de Europese markt bij: het bedrijf startte in 2014 met vier man, inmiddels staan er meer dan 150 man op de loonlijst. Aan geld heeft het vooralsnog ook geen gebrek: de onderneming haalde recent nog 112 miljoen dollar op bij investeerders.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?