Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SPAM koning wordt SPAM bestrijder

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 juni 2006 08:54 uur

Een van de ergste spammers ter wereld met vijfentwinting miljoen SPAM-berichten per dag. We hebben het hier over Ryan Pitylak die nu nadat hij tot $1.000.000 dollar boete veroordeeld was voor het overtreden van de CAN-SPAM act, gestopt is met zijn criminele activiteiten, een 180 graden ommekeer heeft gemaakt en nu bedrijven wil adviseren over veiligheids issues met zijn nieuw opgerichte beveiligingsbedrijf Pitylak Security.

Op zijn weblog beloofd Pitylak dat hij een aantal van de best bewaarde ‘SPAM industrie’ geheimen uit de doeken zal gaan doen. Niet iedereen is overigens overtuigd van de goede bedoelingen van Pitylak, Graham Cluley van Sophos vraagt zich af of mensen wel te maken willen hebben met veroordeelde SPAM koning om andere spammers op aan te pakken.

Overigens is Pitylak niet de eerste die de stap van spammer naar SPAM-bestrijder zet. Al eerder zette de Nieuw-Zeelandse spammer die bekend is onder de naam Spammer-X de zelfde stap. In deze nieuwe hoedanigheid heeft Spammer-X ondermeer de bestseller ‘Inside the Spam Cartel’ geschreven en is hij als spreker aanwezig op verschillende congressen en symposia. Het volgende symposium waar Spammer-X als spreker aanwezig zal zijn is het EU Spam Symposium op 15 juni in Maastricht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.