Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft cloud flink duurder voor Britten na Brexit

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 oktober 2016 08:00 uur

De gevolgen van de Brexit worden zo langzamerhand zichtbaar. Hardwarefabrikanten waaronder Dell en Lenovo maakten eerder al bekend dat machines in Engeland duurder zouden worden. Sterker, direct na de Brexit stelde Lenovo al dat haar producten duurder zouden worden in Engeland. Daarna volgden andere partijen. Deze week kondigde Microsoft in haar techblog flinke tariefsverhogingen aan voor haar clouddiensten in Azure en Office365. Al met al worden diensten in de cloud van Microsoft per 1 januari 2017 22 procent duurder voor de Britten.

Een en ander is een gevolg van de ontwaarding van de pond ten opzichte van de euro. Kregen de Britten vorig jaar op het hoogtepunt nog 1,43 euro voor een pond, op dit moment is dat nog maar 1,12 euro. Om de tarieven gelijkwaardig te houden in Engeland en de Eurolanden, verhoogt Microsoft nu haar prijzen. Voor software die fysiek wordt aangeschaft geldt een prijsstijging van 13 procent, voor clouddiensten dus 22 procent. Niet dat Microsoft financieel krap zit: Redmond rapporteerde vorige week een flinke groei in de omzet uit Azure. Inmiddels haalt het bedrijf jaarlijks 13 miljard omzet uit de clouddiensten, een stijging van ruim 8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Microsoft haast zich om te zeggen dat de tarieven nog steeds bijzonder aantrekkelijk zijn voor Britse klanten. Bovendien geldt er een prijsbescherming voor enterprise-contracten waarin meerjarig vaste prijsafspraken zijn gemaakt. En: als een klant dit jaar een Office365-abonnement voor twaalf maanden afsluit, geldt de prijs op moment van afsluiten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....