Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon AWS public IaaS cloud twee keer zo groot als Microsoft, Google en IBM samen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 november 2016 08:00 uur

Amazon AWS blijft de public cloud domineren. Volgens de Synergy Research Group zijn de public IaaS clouddiensten van Amazon AWS zelfs twee keer zo groot als dezelfde diensten van de drie grootste concurrenten: Microsoft, Google en IBM samen, meldt ZDnet.

Amazon AWS heeft op het gebied van public IaaS clouddiensten een marktaandeel van maar liefst 45%, terwijl Microsoft, Google en IBM samen niet verder komen dan 20%. Ook op het gebied van public PaaS clouddiensten domineert Amazon AWS de markt. Het marktaandeel is hier bijna net zo groot als die van de drie grootste concurrenten Salesforce, Microsoft en IBM samen.

In het afgelopen kwartaal maakte Amazon AWS een winst (EBIT) van 861 miljoen dollar op een omzet van 3,2 miljard dollar. In de eerste drie kwartalen van 2016 is de totale winst van het bedrijf maar liefst 2,18 miljard dollar op een omzet van 8,68 miljard dollar. De clouddiensten zijn daarmee relatief een stuk lucratiever dan de e-commerce activiteiten van het bedrijf. In Noord-Amerika boekte moederbedrijf Amazon in de eerste drie kwartalen een winst van 1,54 miljard dollar op een totale omzet van 53,54 miljard dollar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...