Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Techreuzen bundelen krachten voor ‘zero outage’

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 november 2016 08:00 uur

De afhankelijkheid van IT wordt steeds groter en daarmee de behoefte aan systemen die het letterlijk nooit laten afweten. Met andere woorden: IT-infastructuur moet 100 procent betrouwbaar zijn en mag nooit de oorzaak zijn van downtijd. Dat is het streven van een nieuw samenwerkingsverband waarin een aantal techreuzen elkaar hebben gevonden. Doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een framework voor infrastructuur met de hoogst mogelijke beschikbaar: de Zero Outage Industry Standard Association.

De technologiebedrijven die op dit moment zijn aangesloten bij dit initiatief, komen uit verschillende ‘lagen’ van de infra. De netwerklaag wordt vertegenwoordigd door Brocade, Cisco en Juniper, terwijl Dell EMC, Hitachi Data Systems, HP en NetApp vooral in de compute- en storagelaag actief zijn. SAP en SuSe zijn softwarepartijen die vooral te vinden zijn in de enterprisehoek waar hoge beschikbaarheid een must is. En dan is er nog T-Systems, eigenlijk de dragende en verbindende partij. T-Systems organiseerde in juni van dit jaar al de Zero Outage Conference in Berlijn. De Zero Outage Industry Standard Association komt daar uit voort.

Zero Outage moet een framework worden en als zodanig een toetsingskader voor nieuwe infrastructuuroplossingen. Designs zouden idealiter moeten voldoen aan designprincipes van dit framework. Dat voorziet ook in vaardigheden die bijvoorbeeld moeten bezitten om vanuit dit framework te kunnen werken. Daarnaast zijn er best practices voor ITIL-processen incident, problem en change opgenomen, want hoe stabiel ook – er zullen zich altijd issues blijven voortdoen.

De Zero Outage Industry Standard, formeel opgericht op 31 oktober, is een open platform en staat open voor partijen die bij willen dragen aan het framework.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Upgrade cameranetwerk Zwolle voor Koningsdag
kredit für existenzgründer trotz schufa: "Tuitear se deriva de una falta de identidad. Es una constante actualización de quien eres, ...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.