Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Techreuzen bundelen krachten voor ‘zero outage’

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 november 2016 08:00 uur

De afhankelijkheid van IT wordt steeds groter en daarmee de behoefte aan systemen die het letterlijk nooit laten afweten. Met andere woorden: IT-infastructuur moet 100 procent betrouwbaar zijn en mag nooit de oorzaak zijn van downtijd. Dat is het streven van een nieuw samenwerkingsverband waarin een aantal techreuzen elkaar hebben gevonden. Doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een framework voor infrastructuur met de hoogst mogelijke beschikbaar: de Zero Outage Industry Standard Association.

De technologiebedrijven die op dit moment zijn aangesloten bij dit initiatief, komen uit verschillende ‘lagen’ van de infra. De netwerklaag wordt vertegenwoordigd door Brocade, Cisco en Juniper, terwijl Dell EMC, Hitachi Data Systems, HP en NetApp vooral in de compute- en storagelaag actief zijn. SAP en SuSe zijn softwarepartijen die vooral te vinden zijn in de enterprisehoek waar hoge beschikbaarheid een must is. En dan is er nog T-Systems, eigenlijk de dragende en verbindende partij. T-Systems organiseerde in juni van dit jaar al de Zero Outage Conference in Berlijn. De Zero Outage Industry Standard Association komt daar uit voort.

Zero Outage moet een framework worden en als zodanig een toetsingskader voor nieuwe infrastructuuroplossingen. Designs zouden idealiter moeten voldoen aan designprincipes van dit framework. Dat voorziet ook in vaardigheden die bijvoorbeeld moeten bezitten om vanuit dit framework te kunnen werken. Daarnaast zijn er best practices voor ITIL-processen incident, problem en change opgenomen, want hoe stabiel ook – er zullen zich altijd issues blijven voortdoen.

De Zero Outage Industry Standard, formeel opgericht op 31 oktober, is een open platform en staat open voor partijen die bij willen dragen aan het framework.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...