Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco verwacht enorme groei verkeer cloud datacenters

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 16 november 2016 08:00 uur

Veertien zettabyte, ofwel: 14. 000.000.000.000.000.000.000 bytes. Volgens Cisco is dat de totale hoeveelheid verkeer die in 2020 door clouddatacenters wordt gegenereerd en verwerkt. Dat is een toename van meer dan 260 procent ten opzichte van 2015, zo berekent Cisco in haar Global Cloud Index.

Natuurlijk speelt de groei van public cloud hierin een grote rol. Cisco verwacht dat het totale volume in public cloud met 35 procent toeneemt, tegenover 15 procent voor private cloud-omgevingen. Cisco verwacht daarbij dat vooral SaaS de grote winnaar zal zijn. IaaS en PaaS nemen in volume af, waarbij de IaaS-volumes zelfs met ruim 10 procent zullen dalen. Wel verwacht Cisco nog een behoorlijke toename in de ratio fysieke-virtuele servers. Op dit moment host een fysieke machine gemiddeld zo’n zeven virtuele machines, dat zal in 2020 groeien naar twaalf. Cloud wordt extreem schaalbaar, zo stelt het bedrijf dat voor haar eigen toekomst vooral inzet op software defined networking, ook vanwege die schaalbaarheid.

Verklaart dat de groei naar de immense toename in het verkeer? Nee. Dat komt voor de helft voor rekening van IoT. IoT vergt nauwelijks opslag, maar is wel goed voor iets minder dan de helft van het totale verkeer: 600 zettabyte. Cloudopslag wordt vooral bepaald door consumenten. Cisco heeft in de index berekend dat ruim 55 procent van alle beschikbare cloud storage in 2020 wordt gebruikt door consumenten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....