Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HPE gaat zich volledig richten op Azure

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 november 2016 08:00 uur

HPE (Hewlett Packard Enterprise) heeft haast. Het bedrijf trok vorig jaar haar conclusie: de public cloud was het domein van een paar grote spelers en daar hoorde HPE niet bij. Daarmee trok HPE de stekkers uit haar public cloud-programma. Onder het motto ‘if you can’t beat them, join them’ zocht HPE vervolgens Microsoft op. Beide bedrijven sloten vorig jaar december een partnerovereenkomst. Afgelopen week lanceerde HPE haar managed services in Azure, inclusief design, implementatie en support voor omgevingen in de Microsoft cloud.

Dit past honderd procent in de strategie van Microsoft. Dat heeft maar één simpel doel: bedrijven moeten zoveel mogelijk consumeren in Azure. Als klanten dat via partners willen doen, is dat helemaal prima – zolang die abonnementen maar worden verkocht en diensten worden afgenomen in Azure. Microsoft ziet daarbij ook dat met name de hele grote klanten moeite hebben om die finale stap te zetten en daarvoor toch nog vaak integrators inhuren om omgevingen veilig naar de cloud te brengen. Daar zit het verdienmodel voor partijen als HPE. Microsoft zoekt eenvoudig partijen die hun klanten naar de cloud willen brengen: naar Azure.

Het portfolio van HPE omvat alle traditionele managed service-diensten: beheer van servers, netwerken en storage, maar ook het beheer van active directory, patching van operating systemen, security-diensten en backup. Voor al deze diensten heeft Azure standaardcomponenten. Patching kun je bijvoorbeeld overlaten aan Microsoft, het enige dat de klant moet doen, is in het design rekening houden met de zogeheten update domains. Backupdiensten kunnen ook binnen Azure worden afgenomen: binnen en buiten de Azure-regio. Toch schrikken klanten nog vaak terug. Als je maximaal gebruik wilt maken van alle mogelijkheden, dan zul je op z’n minst een aantal processen willen automatiseren en scripten in Powershell/Desired State Configuration. Dan lijkt het ineens toch weer verrassend veel op de traditionele IT.

Los daarvan ziet ook HPE dat maar heel weinig klanten volledig in de public cloud gaan. De meeste organisaties houden een hybride variant aan tussen private en public stacks. Bedrijven hebben doorgaans niet zelf alle expertise in huis om alles netjes met elkaar te verbinden en het daarna te beheren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...