Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle blijft het proberen in de cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 25 november 2016 08:00 uur

Oracle blijft flink aan de weg timmeren in de cloud. Daarvoor volgt het  bedrijf wel een afwijkende strategie. Zo neemt Oracle voor ruim 600 miljoen dollar DNS-provider Dyn over, al doen beide partijen geen uitspraken over het exacte overnamebedrag. Met de aankoop krijgt Oracle haar eigen DNS-dienstverlener die wordt ondergebracht in de Oracle cloud. Met de overname krijgt Oracle ook toegang tot grote klanten als Netflix en Twitter die al gebruikmaken van de Dyn-diensten.

Strategisch lijkt dit een heel goede zet, al lijkt de timing wat ongelukkig. Uitgerekend Dyn werd recent slachtoffer van een massale DDoS-aanval door het Mirai-botnet dat van IoT-apparaten gebruikmaakt. Dankzij de aanval ging het internet in delen van de VS tijdelijk onderuit. Dat Dyn echter doelwit werd van die aanval, is niet zo gek. Het is een van de grootste DNS-providers. Met de overname wil Oracle vooral de kosten van de clouddienst verlagen.

Maar daar blijft het niet bij. Oracle is ook bezig om de clouddienst Ravello steviger in de markt te positioneren. Ravello werd begin dit jaar overgenomen. Ook bij die overname werd geen concreet bedrag bekendgemaakt, maar naar verluidt ging het toen om ongeveer 500 miljoen dollar. Ravello levert tooling waarmee het eenvoudiger wordt om workloads van de ene cloud naar de andere te verhuizen, vooral VMware- en KVM-omgevingen die on premise draaien naar Amazon of Google Cloud. Op die manier probeert Oracle toch haar plek in de public cloud te veroveren. Niet zozeer als provider, maar vooral als dienstverlener in die public cloud. Marktkenners zijn hier echter sceptisch over. Dat geldt dan met name voor de overname en de positionering van Ravello. Over de acquisitie van Dyn is de markt juist enthousiast: volgens kenners zou dit wel eens een heel interessante stap kunnen zijn, vooral vanwege de strategische positie van Dyn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...