Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 november 2016 08:00 uur

Opmerkelijke uitkomsten uit een onderzoekje dat op Marketingfacts is gepubliceerd over de performance van webhosting bij 9 verschillende grote hosters die webhosting aanbieden. Het verschil tussen de snelste en traagste hoster is maar liefst gemiddeld een factor 10.

Bij Marketingfacts heeft Erik Hermeler van PostAds online marketing een test gepubliceerd over de performance van webhosting. Bij 9 verschillende hosters heeft hij een webhostingpakketje genomen en daar drie verschillende CMS’s op geïnstalleerd: Joomla, Magento en WordPress. Op elk van de pakketten is verspreid over een dag 20 keer getest hoe snel de webhosting server reageerde (op basis van time to first byte).

De snelste hoster uit de test is Domeinwinkel. Dat op zijn website stelt te garanderen dat ze de allersnelste hosting van Nederland hebben. Uit het onderzoek dat op Marketingfacts is gepubliceerd, blijkt die claim geen marketing onzin is. Een goede tweede is Antagonist dat in alle testen nèt even langzamer is. Dat hebben we het over een verschil van maximaal zo’n 75 milliseconden. Dat is nog steeds extreem snel.

Er zijn helaas ook hosters die minder goed uit de bus komen. Opvallend genoeg zijn dat enkel van de grootste hosters van Nederland. Hostnet komt maar liefst twee keer als traagste uit de bus en TransIP één keer. Daarnaast valt ook Argeweb en Mijndomein die in alle testen significant trager zijn dan de snelste hosters. Het verschil tussen de snelste hoster en de traagste is in vrijwel alle gevallen zelfs maar liefst een factor 10.

Het is natuurlijk wel de vraag hoe representatief dit onderzoekje is. Er is gedurende één dag 20 keer een test gedaan. Het kan natuurlijk zijn dat op die dag de server waar de website die werd getest op draaide overbelast was en dat op andere dagen niet het geval was. Al neemt dat niet weg dat de resultaten op zijn minst opvallend zijn en dat er werk aan de winkel is voor de hosters die niet goed scoren in dit onderzoekje. De verschillen zijn simpelweg te groot!

gem_laadtijd_joomla

ISPam.nl Job board

Stefan, 30 november 2016 10:27 am

Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer gebruikt dan Joomla en in mijn ogen ook representatiever

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?