Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HPE zet met Azure Stack en KISS in op diverse fronten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 december 2016 08:00 uur

Microsoft Azure Stack, het private cloudplatform op basis van dezelfde technologie als public Azure, zal medio 2017 beschikbaar zijn. Dat had Microsoft al aangekondigd, maar HPE heeft dat nu bevestigd. HPE is naast Dell en Lenovo een van drie hardware-platformen waarop Azure Stack kan landen. Het feit dat HPE nu bevestigt dat Azure Stack echt binnen nu en zes maanden beschikbaar zal zijn, is mooi nieuws, maar geen van de betrokken partijen heeft tot nu toe echt een concrete datum genoemd. Sterker: in de planning van Microsoft is zelfs de release van Technical Preview 3 (TP3) niet concreet ingevuld. Die preview voor multi-node systemen staat gepland tussen nu en de definitieve release (GA, general availability).

HPE’s topman deed de uitspraken over de beschikbaarheid van Azure Stack tijdens de HPE Discover London 2016-conferentie die afgelopen week werd gehouden. Bij die gelegenheid toonde het bedrijf ook de integratie tussen de management portal van Azure Stack en het eigen HP OpenView. Azure Stack zal volgens HPE heel belangrijk zijn om de strijd aan te gaan met OpenStack dat als private cloud sterk wint aan populariteit.

Hoe opmerkelijk is het dan dat uitgerekend HPE samen met Amsio een public cloud lanceert onder de naam KISS. Ook dat platform werd tijdens de Discover London-conferentie gepresenteerd: een open public cloud gebaseerd op HPE Helion OpenStack. Onderscheidend vermogen: concurrentie door openheid en eenvoud. Zo beweegt HPE op twee fronten en springt het feitelijk in het gat dat Rackspace liet ontstaan door zich min of meer terug te trekken uit de OpenStack-ontwikkeling en zich meer als cloud broker te gaan profileren. Opmerkelijk detail bij de lancering van KISS: het is per direct beschikbaar vanuit negen Europese datacenters, waaronder Amsterdam.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....