Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HPE zet met Azure Stack en KISS in op diverse fronten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 december 2016 08:00 uur

Microsoft Azure Stack, het private cloudplatform op basis van dezelfde technologie als public Azure, zal medio 2017 beschikbaar zijn. Dat had Microsoft al aangekondigd, maar HPE heeft dat nu bevestigd. HPE is naast Dell en Lenovo een van drie hardware-platformen waarop Azure Stack kan landen. Het feit dat HPE nu bevestigt dat Azure Stack echt binnen nu en zes maanden beschikbaar zal zijn, is mooi nieuws, maar geen van de betrokken partijen heeft tot nu toe echt een concrete datum genoemd. Sterker: in de planning van Microsoft is zelfs de release van Technical Preview 3 (TP3) niet concreet ingevuld. Die preview voor multi-node systemen staat gepland tussen nu en de definitieve release (GA, general availability).

HPE’s topman deed de uitspraken over de beschikbaarheid van Azure Stack tijdens de HPE Discover London 2016-conferentie die afgelopen week werd gehouden. Bij die gelegenheid toonde het bedrijf ook de integratie tussen de management portal van Azure Stack en het eigen HP OpenView. Azure Stack zal volgens HPE heel belangrijk zijn om de strijd aan te gaan met OpenStack dat als private cloud sterk wint aan populariteit.

Hoe opmerkelijk is het dan dat uitgerekend HPE samen met Amsio een public cloud lanceert onder de naam KISS. Ook dat platform werd tijdens de Discover London-conferentie gepresenteerd: een open public cloud gebaseerd op HPE Helion OpenStack. Onderscheidend vermogen: concurrentie door openheid en eenvoud. Zo beweegt HPE op twee fronten en springt het feitelijk in het gat dat Rackspace liet ontstaan door zich min of meer terug te trekken uit de OpenStack-ontwikkeling en zich meer als cloud broker te gaan profileren. Opmerkelijk detail bij de lancering van KISS: het is per direct beschikbaar vanuit negen Europese datacenters, waaronder Amsterdam.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Upgrade cameranetwerk Zwolle voor Koningsdag
kredit für existenzgründer trotz schufa: "Tuitear se deriva de una falta de identidad. Es una constante actualización de quien eres, ...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.