Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GoDaddy neemt Host Europe definitief over

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 december 2016 08:00 uur

De kogel is door de kerk. GoDaddy neemt voor 1,7 miljard euro Host Europe Group over. De overnamesom, elf keer de brutowinst, is iets hoger dan analisten hadden verwacht. Dan gaat het over de verwachte brutowinst over het lopende jaar 2016. GoDaddy versterkt hiermee haar aanwezigheid op de Europese markt aanzienlijk, vooral in Engeland en Duitsland. Belangrijker: het is een enorme stap in de verdere consolidatie van de Europese hostingmarkt waar een paar heel grote partijen hard op weg zijn om marktleider te worden. Met GoDaddy voorop.

GoDaddy zag haar omzet dit jaar al flink stijgen, zelfs met 26 procent in het afgelopen derde kwartaal. Maar de groei was er in de Amerikaanse thuismarkt wel uit. Om verdere groei te kunnen waarmaken, moest het bedrijf de grote plas wel oversteken. Met HEG maakt het direct een grote klapper. Merknamen als 123Reg, Heart Internet en Host Europe komen nu onder de vlag van GoDaddy die dinsdag direct liet weten dat deze merken zelfstandig in de markt blijven bestaan. Hetzelfde geldt voor de World Hosting Day, de conferentie van HEG.

GoDaddy blijft zich focussen op midden- en kleinbedrijf voor hosting- én cloudproducten. HEG voegt 1,7 miljoen klanten toe aan het totale bestand.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...