Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rampbestendige fiber tussen China en VS gepland

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 mei 2007 16:36 uur

Een consortium van 17 telecombedrijven heeft besloten een onderzeese fiber tussen China en de VS te leggen die enige bestendigheid heeft tegen rampen als Aardbevingen en Tsunami’s. De totale kosten van de fiber zijn op zo’n $500.000.000 begroot.

De bouw van de 20.000 kilometer lange fiber is direct van start gegaan. De fiber die de Asia-America Gateway zal gaan heten gaat de westkust van de VS verbinden met Maleisië, Singapore, Thailand, Brunei, Hong Kong, de Filipijnen, Guam en Hawai en daarnaast Europa, Afrika en Australië een naadloze interconnectie met de VS geven.

Voorzitter van het consortium: Abdul Wahid Omar, chief executive van Telekom Malaysia:

The link will offer “a timely increase in both the capacity and diversity of Internet links between Asia and the U.S., bearing in mind the disruptions caused by the recent Taiwan earthquake. It will “provide an alternative and a more secure link for traffic from the region to the U.S.A.. This low-risk route was designed to avoid the volatile and hazardous Pacific Ring, thus mitigating the effects from natural disasters like earthquakes and tsunamis.

Het volledige consortium dat betrokken is bij de nieuwe fiber tussen China en de VS bestaat uit het Amerikaanse AT&T Inc., het Britse Telecom Global Network Services, Eastern Communications Philippines Inc., Indiase Bharti AirTel, Thailandse CAT Telekom, Indonesische Indosat and PT Telkom, Telecom New Zealand International, Singaporese StarHub and Australische Telstra. Alcatel-Lucent en NEC Corp. zijn ingehuurd voor de technische realisatie van de nieuwe fiber.

Dit is alweer de tweede (aankondiging) van een nieuwe fiber tussen China en de VS. Al eerder maakte een ander consertorium bekend dat ze een fiber tussen China en de VS gaan aanleggen met een maximale capaciteit van 5.12 terrabit. Nog een fiber betekent meer variëteit en concurrentie, wat waarschijnlijk goed voor ISP’s en internetters zal uitpakken.

Via: Businessweek

dopey, 29 mei 2007 11:02 am

Ach ja. alsof het niets kost. Ik begrijp dat het een goede bestemming heeft, maar als ik zo eens kijk wat er allemaal speelt in die buurt, lijkt het me dat dat geld toch echt wel ergens anders harder nodig is.
Dat de technologie niet te veel achter kan lopen is 1 ding wat zeker is, en ik zal de laatste zijn om te beweren dat het onnodig is maar....
Ach ja, zal wel aan mij liggen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.