Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AWS mikt via startup partners ook op kleine klanten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 december 2016 08:00 uur

Behalve grote bedrijven is er nog een doelgroep waar public cloud-providers op mikken en die groep is misschien nog wel groter dan bedrijven. Consumenten. Maar als je consumenten in de cloud wilt krijgen, dan zul je het echt ongelooflijk simpel moeten maken. Even een website in elkaar zetten om de hobby te delen: dat moet binnen een paar tellen te regelen zijn. Een paar bedrijven duiken nu in dat gat in de markt. Een van die bedrijfjes is Cloud With Me dat deze week werd gelanceerd als volledig ‘doe het zelf’-cloudtool voor AWS.

Cloud With Me is ook beschikbaar voor Europese klanten op AWS. Het in Ierland gevestigde bedrijf claimt dat iedereen met een paar muisklikken een vm kan aanmaken in de cloud, kant en klaar met bijvoorbeeld een WordPress-site. De klant heeft geen enkele technische kennis nodig, aldus Cloud With Me. Een ander product dat door AWS zelf erg wordt gepromoot is Lightsail, maar dat is nog niet operationeel in Europa.

Al deze producten doen in de basis hetzelfde: de meest gebruikte services in de cloud ‘als bundeltje’ verpakken, waarbij alle componenten van tevoren zijn geconfigureerd, inclusief e-mail, FTP en database. Er zijn diverse bedrijfjes die iets soortgelijks doen, maar Cloud With Me en Lightsail worden actief gepromoot door AWS. Die laatste heeft maar één belang: zoveel mogelijk consumptie van het platform. Dat doen ze over verschillende assen, maar altijd wel met ‘gemak’ als grote gemene deler. Het moet voor iedereen onwaarschijnlijk eenvoudig zijn om te ‘onboarden’.

AWS zelf kondigde recent al haar eigen Managed Services aan. Dat is vooral gericht op grote bedrijven, daar waar Cloud With Me zich juist richt op die vele kleine visjes die samen wel weer goed kunnen zijn voor heel veel consumptie. Al stellen analisten dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Amazon zich met de managed services ook op de kleinere klanten gaat richten.

Via Cloud With Me kan de klant ook managed hosting bestellen bij AWS. Prijzen beginnen op 40 dollar per maand. Daarvoor krijgt de klant 1 GB memory, 1 CPU met 2,5 GHz, 6 GB opslag en 3 GB bandbreedte. Een en ander moet voldoende zijn voor 100.000 pageviews per maand. Het duurste pakket is voor ‘enterprises’ die voor 460 dollar per maand capaciteit krijgen voor minimaal vijf miljoen pageviews per maand, gefaciliteerd op 8 GB geheugen, 2 CPU’s van 3 GB, 16 GB opslag en 16 GB bandbreedte.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.